Uusimmat arvostelut

TeräsleiditTeräsleidit
Ohjaus Pamela Tola
Pääosissa mm. Leena Uotila, Seela Sella, Saara Pakkasvirta, Heikki Nousiainen ja Pirjo Lonka

Inkeri on tappanut miehensä. Isosisko Raili lupautuu auttamaan - kohtuullista taloudellista korvausta vastaan. Kolmaskin sisko saadaan mukaan pakomatkalle. Härmän Thelma ja Louise on aseteltu taitaen. Erotuksena, tässä reissun päälle starttaa rollaattoriosasto.

Ohjaaja Pamela Tola on saanut jalkeille melkoisen määrän kokemusta. Teräsleidit-elokuvaa tähdittävät Seela Sella (s. 1936), Saara Pakkasvirta (s. 1938) sekä Leena Uotila (s. 1947). Tästä teatteritaiteen grand old lady -triosta ei näe väsähtämisen merkkejä.

On varmasti turhaa mainita näyttelijäsuoritusten erinomaisuudesta. Kaikesta päättäen on syntynyt oikea ilmapiiri luovalle tulkinnalle...

Lisätty torstaina klo 08:00Lue koko arvostelu
Bluray
Blu-ray arvostelu kansi
Blu-Ray
Game of Thrones – The Complete Eighth SeasonGame of Thrones – The Complete Eighth Season
Ohjaus Useita
Pääosissa mm. Peter Dinklage, Lena Headay, Emilia Clarke, Mark Addy ja Nikolai Custer-Waldau

"Kill their darlings."

Valtaistuinpeli kirjoitti uusiksi ta oikeastaan väänsi vinkkuralleen vanhan kunnon kirjalijaohjeen, jonka William Faulkner aikoinaan kehitti.

Enää ei siis ollut kyse kirjailijan maneereista ja lempiaiheista, vaan siitä, että katsojan eniten rakastaman hahmon tulee kuolla.

Jos tämän muisti, sarjan kahdeksannen osan ratkaisun saattoi arvata.

Minä arvasin. Tyttäreni voi sen todistaa.

Onneksi toimintaohjetta ei toteutettu aivan seinään saakka, ja lopussa moni suosittu hahmo sai armon.

GOT on monella mittarilla tarkasteltuna poikkeuksellinen osa tv-historiaa. Sitä ei voi verrata mihinkään muuhun, jos mittapuuksi ottaa sen, kuinka paljon se aiheutti...

Lisätty keskiviikkona klo 08:00Lue koko arvostelu
Bluray
Blu-ray arvostelu kansi
Blu-Ray
Crystal Fairy and the Magical Cactus Crystal Fairy & The Magical Cactus
Ohjaus Sebastian Silva
Pääosissa mm. Michael Cera, Gaby Hoffmann, Agustin Silva, Juan Andres Silva ja Jose Miguel Silva

Unelmia on oltava. Jamiella on. Hän haluaa elimistöönsä parasta chileläistä meskaliinia. Koska tarjolla on ilmeisesti oleva tosikovaa kamaa, reissukin on suunniteltu huolella. Yhdentekevä matka alkakoon. Reissun kruunaa hienhajuinen hippityttö Crystal Fairy.

Indie-komedian johtotähti Michael Cera vakuuttaa roolissaan, vaikka huume-elvistely onkin erittäin last season. Road movie ei imaise mukaansa. Sisällössä on vakavia puutteita. Henkistymishömpälle nauretaan. Vai nauretaanko?

Lisätty tiistaina klo 08:00Lue koko arvostelu
Bluray
Blu-ray arvostelu kansi
Blu-Ray
Varg Veum - Kuoleman saattomiehetVarg Veum - Dödens drabanter
Ohjaus Stephan Apelgren
Pääosissa mm. Trond Espen Seim, Lene Nystrom ja Bjorn Floberg

Norjalaisen Gunnar Staalesenin dekkarit eivät ole Suomessa kivunneet myydyimpien listalle. Kirjakäännöksiä paremmin esillä ovatkin olleet kirjoihin ja niiden hahmoihin perustuvat elokuvat. Ymmärrettävästi. Sielukas Trond Espen Seim rakentaa omaperäisen yksityisetsivä Varg Veumin karismalla. Naiset ja viina maittavat. Kansa nauttii.

Pikkukylässä on murhattu vanha pariskunta. Postinjakaja havaitsee vanhusten ottopojan heiluvan turhan lähellä murhapaikkaa ase kourassa. Skeptinen Varg Veum ei luota näköhavainnon aitouteen vaan lähtee purkamaan monimutkaista kuviota.

Epäuskottava ja typerän säikeinen asetelma ei saa otteeseen. Skandinaavisesta rikosmassasta erottuminen...

Lisätty tiistaina klo 08:00Lue koko arvostelu

Ilmoitus

Palvelun tarjoavat

Heinäpään Viestintä Oy on gastronomiaan ja populaarikulttuuriin keskittyvä kustantaja, joka vastaa muun muassa Viinioppaasta ja DVD-oppaasta.
MetaVisual Oy on yritys- ja yliopistomaailmojen rajapinnassa syntynyt innovatiivinen ja aidosti asiakaskeskeinen ohjelmistoyritys.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään