Uusimmat arvostelut

4K UHD arvostelu kansi
DarklandUnderverden
Ohjaus Fenar Ahmad
Pääosissa mm. Dar Salim, Stine Fischer Christensen, Ali Sivandi, Dulfi Al-Jabouri ja Jakob Ulrik Lohmann

Tanskalainen rikosdraama menestyvästä irakilaistaustaisesta kirurgista, joka ryhtyy selvittämään rikollisjengeihin sekaantuneen veljensä murhaa.

Kylmäkiskoinen, mutta otteeltaan uskottava ja miljööltään tuore elokuva ei tyydy Amerikan serkkujen suoraviivaiseen apinointiin vaan pyrkii löytämään omat uransa kliseiden lomasta. Lopputuloksena on uninen jahti läpi koukuttavan vivahteikkaasti luodun miljöön, jossa vastaan tulevat hahmot tuntuvat olevan lihaa ja verta, mutta itse taival jää painoltaan vähäpätöiseksi.

Lisätty tänään klo 08:00Lue koko arvostelu
Minute Bodies: The Intimate World of F. Percy SmithMinute Bodies: The Intimate World of F. Percy Smith
Ohjaus Stuart A. Staples

Englantilaisen luonnontieteilijä F. Percy Smithin lähes sadan vuoden takaiset mikroskooppisen tarkat filmit ovat saaneet uuden, yllättävän esitysympäristön. Tindersticks-yhtyeen keulahahmo Stuart A. Staples on koostanut liikkuvasta kuvamateriaalista tiiviin 55-minuuttisen paketin, säestäen yhtyeensä kanssa luonnon ihmeellisten liikesarjojen kollaasia hienovaraisella ääniraidalla. Minimalistinen polveilu, hillitysti kasvava musiikillinen matka on saumaton, audiovisuaalinen kokemus valloittava. Rauhoittava, sanoin selittämätön elokuvallinen trippailu on kaukana siitä luontofilmien maailmasta, johon BBC meidät tänä päivänä on totuttanut.

Lisätty lauantaina klo 08:00Lue koko arvostelu
SwaggerSwagger
Ohjaus Oliver Babinet

Rakkautta ja Anarkiaa -festivaalin ohjelmistoon valikoitunut ranskalaisdokumentti Swagger haastattelee pariisilaislähiössä asustelevia lapsia ja nuoria. Vapaana rönsyileviä tarinoita limitetään onnistuneesti toisiinsa freesin leikkaustekniikan keinoilla.

Glamouria liitetään harvoin lähiönuorisoon. Swaggerin kasvuikäiset tuodaan esiin utopiana. Nuoret ovat pukeutuneet viimeisen päälle, kauniit hymyt leviävät kasvoillaan. Jälkityössä kuva on käsitelty kirkkaasti, kuin istuttaisiin koulukuvassa.

Nuoriin suhtaudutaan aikuisina. Heidän annetaan viimeistellä lauseensa, kaunistelematta, kertojaäänen uupuessa. Lähiön kasvatit avaavat sielunsa elämästä, rakkaudesta...

Lisätty perjantaina klo 08:00Lue koko arvostelu
NewtonNewton
Ohjaus Amit V. Masurkar
Pääosissa mm. Rajkummar Rao, Pankaj Tripathi, Anjali Patil ja Raghubir Yadav

Newtonilla on ideologia ja polte. Ensimmäisten demokratian normien mukaan järjestettävien vaalien tullessa Intiassa ajankohtaisiksi, ilmoittautuu nuori opiskelija vapaaehtoiseksi vaalitoimitsijaksi. Reserveistä ei nousta eliittiasuinalueiden äänestyskoppeihin, Newton lähetetään helikopterikyydityksellä kohti tuntematonta aluetta, keskelle metsää. Syrjäseudun historia on väkivallan värjäämä, demokratia terminä tuntematon ja pelottava. Äänestysprosentti ei saa jäädä nollaan, päättää innokas virkailija.

Amit V. Masurkarin elokuva on taistelukuvaus nousevan maailmanmahdin kehityksestä, yhteisten tavoitteiden epäselvyyksistä ja luokkaerojen synnyttämistä...

Lisätty torstaina klo 08:00Lue koko arvostelu

Ilmoitus

Palvelun tarjoavat

Heinäpään Viestintä Oy on gastronomiaan ja populaarikulttuuriin keskittyvä kustantaja, joka vastaa muun muassa Viinioppaasta ja DVD-oppaasta.
MetaVisual Oy on yritys- ja yliopistomaailmojen rajapinnassa syntynyt innovatiivinen ja aidosti asiakaskeskeinen ohjelmistoyritys.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään