Uusimmat arvostelut

4K UHD arvostelu kansi
Alita - Battle AngelAlita - Battle Angel
Ohjaus Robert Rodriguez
Pääosissa mm. Rosa Salazar, Christoph Waltz, Jennifer Connelly, Mahershala Ali ja Ed Skrein

Sodan jälkeisessä tulevaisuudessa kyborgityttö Alita on keskellä toimintaa sekä syrjäkujien tappajana että Motorball-kisojen tähtenä. Yukito Kishiron 90-luvun manga-sarjaan "Gunnm" perustuva tieteisseikkailu lainaa sivun Rollerballista ja kertoo symppiksen sulavan lorun teinisankarista, joka saattaa joku päivä pelastaa koko luomakunnan.

Robert Rodriguezin ohjaama ja James Cameronin kynäilemä eepos tarjoaa tuhdin soppansa ihalitavan linjakkaasti. Moni elementti on kliseistä tuttu, näin erityisesti tässä hätäisesti perustellut Motorball-skabat, mutta kokonaisuus vetoaa. Tarinan matkalle mahtuu paljon ihmeteltävää ja ihasteltavaa, eikä kaari löydä...

Lisätty keskiviikkona klo 08:00Lue koko arvostelu
4K UHD arvostelu kansi
Spider-Man: Into the Spider-verseSpider-Man: Into the Spider-verse
Ohjaus Bob Persichetti, Peter Ramsey ja Rodney Rothman
Pääosissa mm. Shameik Moore, Jake Johnson, Hailee Steinfeld, Mahersala Ali ja Brian Tyree Henry

Hämiksen rinnakkaistodellisuuteen sijoittuva tarina teinipojasta, joka huomaa muuttuneensa sankarikseen. Audiovisuaalisesti virkeä trippi loikkii läpi tutut kuviot hämiksen syntytarinan varrelta, mutta nyt seitikkäitä sankareita on useampi.

Nätti ja näyttävä tarina uhkaa hukkua oikopäätä lukemattomien hämisrebuuttien joukkoon, mutta kokonaisuus on kuitenkin tasapainoinen ja viitseliäs. Lopulta tästä nauttinevat eniten sarjan vannoutuneimmat fanit, mutta myös irallisena kokeiluna tämä on passeli vauhtiseikkailu.

Lisätty perjantaina klo 08:00Lue koko arvostelu
4K UHD arvostelu kansi
ShazamShazam
Ohjaus David F. Sandberg
Pääosissa mm. Zachary Levi, Mark Strong, Asher Angel, Jack Dylan Grazer ja Djimon Hounsou

Geneeriselle supersankaritarulle irvaileva seikkailu istuttaa varhaisteinin aikuisen miehen spektaalimaisiin taikasaappaisiin.

DC-sarjakuvien saman nimiseen hahmoon perustuva elokuva on rehellisen höpsö ja kaikessa korniudessaan hupaisa tapaus, joka muistuttaa ajatukseltaan takavuosien Tom Hanks -komediaa "Big - isoksi yhdessä yössä". Kyse on toki ikiaikaisesta päiväunesta, jossa pikkujantteri saa sankarin puitteet.

Elokuva pitää ilmeen ihastuttavan vakavana, huumorin itsetietoisena ja tarun kepeänä. Tämä on kuin moderni kierrepulla Bigin, Harry Potterin ja 80-luvun He-Man -elokuvan aineksista. Läppä lentää vetreästi aikuisuuden ja sankaruuden rajapinnasta, eikä...

Lisätty perjantaina klo 08:00Lue koko arvostelu
4K UHD arvostelu kansi
Pet SemataryPet Sematary
Ohjaus Kevin Kölsch ja Dennis Widmyer
Pääosissa mm. Jason Clarke, Amy Seimetz ja Joh Lithgow

”Joskus kuolema on parempi”.

Vaikka Hohto-elokuva nousi yleiseksi puheenaiheeksi Suomessa jo syksyllä 1980, ei juuri kukaan puhunut Stephen Kingistä. Kun oululaisen Spiders-yhtyeen kitaristi-lauluja Timo Rusanen saapui 1986 jenkeistä, hänellä oli mukanaan muhkea It-pokkari mukanaan. Kannen panin merkille. Heti perään monet lukivat Uinu uinu lemmikkini -romaanin, joka oikeastaan vasta teki Kingistä meillä yleisesti tunnetun kauhukirjailijan.

Se, että juuri tämä romaani innosti, johtuu siitä, että se on kirjailijansa kaikkien aikojen hyytävin teos. Vaikka Hohtoa voi pitää parhaana, se ei mene nahan alle samaan tapaan. Olen onnitellut itseäni, että luin sen...

Lisätty tiistaina klo 16:00Lue koko arvostelu

Ilmoitus

Palvelun tarjoavat

Heinäpään Viestintä Oy on gastronomiaan ja populaarikulttuuriin keskittyvä kustantaja, joka vastaa muun muassa Viinioppaasta ja DVD-oppaasta.
MetaVisual Oy on yritys- ja yliopistomaailmojen rajapinnassa syntynyt innovatiivinen ja aidosti asiakaskeskeinen ohjelmistoyritys.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään