Uusimmat arvostelut

4K UHD arvostelu kansi
Ad AstraAd Astra
Ohjaus James Gray
Pääosissa mm. Brad Pitt, Tommy Lee Jones, Ruth Negga, Liv Tyler ja Donald Sutherland

Tulevaisuudessa avaruusmatkailusta on tullut arkista, mutta käytynäkin se viimeinen korpimaa tarjoaa lupauksia ja vaaroja siinä missä entisaikojenkin villi länsi. Viilipyttymäinen astronautti (Brad Pitt) saa tehtäväkseen etsiä jo kerran kuolleeksi luullun isänsä Neptunuksen liepeiltä.

Rauhallisesti avautuva kertomus on kuin Avaruusseikkailu 2001:n viitseliäs (mutta häpeilemätön) modernisaatio, joka nappaa alkukohtauksensa Gravityltä, kaarensa Ilmestyskirja Nytistä ja ajankohtaisen oikeutuksensa kenties Donald Trumpin Space Forcelta kertoakseen filosofisen tieteisdekkarin ihmisyyden tulevaisuudesta. Verkkaisesta otteesta huolimatta kyse on jokseenkin mielenkiintoisesta...

Lisätty tiistaina klo 08:00Lue koko arvostelu
4K UHD arvostelu kansi
It Chapter TwoIt Chapter Two
Ohjaus Andy Muschietti
Pääosissa mm. Bill Skarsgård, james McAvoy ja Jessica Chastain

Nyt on sitten lopputuomion aika. Se olisi tosin pitänyt jo arvata. Kahteen osaan jaetun tarinan kohtaloksi koituu sama kuin aikansa tv-versiolle: epätasaisuus.

Edellinen Se, tv-tuotanto, lässähti loppuratkaisun halpishirviöön, joka muistutti muovailuvahamaista ekstoplasmaa. Uuden version hybris, jonka hirviö kokee, puolestaan toimii yllättävänkin hyvin.

Tv-minisarjan hahmoista välitti, nyt samaa suhdetta ei saatu aikaiseksi. King kuvasi lempeän tarkasti hahmojansa aina ajatuksista alitajuntaan saakka. Tämän perusidean ja kirjailijan keskeisen teeman uusi elokuvaversio sivuuttaa oikeastaan tyystin.

It ja Se. Stephen King loi osuvan nimen uransa parhaimmistoon kuuluvalle...

Lisätty perjantaina klo 08:00Lue koko arvostelu
4K UHD arvostelu kansi
RocketmanRocketman
Ohjaus Dexter Fletcher
Pääosissa mm. Targon Egerton ja Jamie Bell

Elton John teki mahtavia albumeita 1970-luvulla (Tumblewood Connestion 1971, Honkey Chateau 1972), mutta aikanaan ne menivät minulta ohi massiivisten korvamatohittien takia. Hankin ne LP-levyinä vasta myöhemmin.

Siksi olikin mukava katsoa miehestä kertova elokuva tyttäreni kanssa. Se on tavallaan sisarteos hieman aiemmin tehdylle Queen-elokuvalle, joka keskittyi Freddie Mercuryn traagiseen kohtalooon.

Helppoa ei ollut Eltonillakaan. Mutta niin vain hän sai jätettyä päihteet, ja loppuelämä sujuu mukavasti. Ainakin toivon niin.

Samalla elokuvan draama on latteampi. Rocketman syyllistyy kaiken lisäksi iänikuisiin lajityyppinsä ongelmiin, eikä yritäkään kuvata, mistä...

Lue koko arvostelu
4K UHD arvostelu kansi
X-Men: Dark PhoenixX-Men: Dark Phoenix
Ohjaus Simon Kinberg
Pääosissa mm. James McAvoy, Michael Fassbender, Jennifer Lawrence, Nicholas Holt ja Sophie Turner

Nätti, mutta synkistelevän utuisesti aukeava seikkailu neuloo yhden episodin lisää mutanttisankareiden elämään. Nyt aurinkosoihtu sohaisee ryhmäläisten elämänratoja, eikä väkivaltaisilta korjausliikkeiltä vältytä.

Visuaalisesti virkeä näytös vetoaa elegantin hiotulla kuosillaan, mutta jää vajaaksi kaikilla muilla rintamilla: tarina on kliseistä uutettu, dialogi paikoin suorastaan anteeksipyytelevän irtonaista (”So that’s what we are doing here”) ja näyttelijäsuoritukset hyviä, mutta perin välinpitämättömiä. Myös tarinan kaari sukeltaa monin paikoin syvälle vellovan draaman uumeniin, vaikka toimintakohtaukset tahdittavatkin jorinaa.

Lue koko arvostelu

Ilmoitus

Palvelun tarjoavat

Heinäpään Viestintä Oy on gastronomiaan ja populaarikulttuuriin keskittyvä kustantaja, joka vastaa muun muassa Viinioppaasta ja DVD-oppaasta.
MetaVisual Oy on yritys- ja yliopistomaailmojen rajapinnassa syntynyt innovatiivinen ja aidosti asiakaskeskeinen ohjelmistoyritys.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään