Uusimmat arvostelut

 DVD arvostelu kansi
The Movies that Made UsThe Movies that Made Us

Upean "The Toys that Made Us" -sarjan sisarteos pureutuu nostalgisesti 80-luvun merkkielokuviin: "Dirty Dancing", "Home Alone", "Ghostbusters" ja "Die Hard". Sisäpiiriläisten haastatteluihin nojaava neliosainen dokumenttisarja löytää viihdyttävän otteen, joka silittää vuosien kultaamia muistoja myötäkarvaan ja kuin ihmeen kaupalla myös hivenen uutta kerrottavaa kohde-elokuvistaan. Näin vielä kaikkien dokumenttien, kommenttiraitojen ja nettiartikkeleiden jälkeen.

Tämä sarja kuuluu jokaisen leffafanin katselulistalle - ehkä jopa niidenkin, joiden suosikkeihin nämä neljä elokuvaa eivät sattuisi kuuluumaan. Sarjaa lienee luvassa lisää kausia.

Lisätty keskiviikkona klo 08:00Lue koko arvostelu
 DVD arvostelu kansi
BarryBarry
Ohjaus Vikram Gandhi
Pääosissa mm. Devon Terrell, Anya Taylor-Joy, Jason Mitchell, Ashley Judd ja Jenna Elfman

Mielenkiintoinen ajatusleikki Barack Obaman nuoruusvuosista yliopisto-opiskelijana New Yorkissa. Columbian yliopistolle 1980-luvun alkuun keskittyvä draama soljuu kiinnostavasti ja New Yorkin lainaamin sävyin ilmeikkäästi. Kertomus elää ennen kaikkea pääosansa Devon Terrellin hienosta roolisuorituksesta, joka siirtää uutiskuvista tutun Presidentti Obaman uskottavasti hapuilevaksi opiskelijpojaksi.

Elokuva tallustaa ilmeisesti polkuaan varsin uskollisesti Obaman asettaman esikuvan mukaisesti. Silti usein päälimmäinen vaikutelma on tunne arkisesta fiktiosta, joka sanoo kaiken ääneen, mutta kertoo silti pääosastaan vähemmän kuin voisi toivoa. Lopputuloksena on kauniisti...

Lisätty maanantaina klo 08:00Lue koko arvostelu
 DVD arvostelu kansi
Konna ja KoukkuSmokey and the Bandit
Ohjaus Hal Needham
Pääosissa mm. Burt Reynolds, Sally Field ja Jackie Gleason

Leveilijärekkakuski (Burt Reynolds) ottaa vastaan haasteen salakuljettaa 400 laatikollista olutta Teksasista Georgiaan äkäinen sheriffi (Jackie Gleason) kannoillaan ja vain 28 tuntia aikaa kellossa. Tarinassa ei juuri ole koukkuja tai uutta lihaa klassisen perusidean ympärillä, mutta takaa-ajona ja roadmoviena tämä on yksinkertaisen toimiva.

Lisätty tiistaina klo 08:00Lue koko arvostelu
 DVD arvostelu kansi
The HighwaymenThe Highwaymen
Ohjaus John Lee Hancock
Pääosissa mm. Kevin Costner, Woody Harrelson, Kathy Bates, John Carroll Lynch ja Kim Dickens

Komea periodidekkari kahdesta elämänsä ehtoopuolelle ehtineestä pyssysankarista (Kevin Costner ja Woody Harrelson), jotka suostuvat mukaan Bonnien ja Clyden ajojahtiin.

Hengästyttävän näyttävä, valloittavasti buddy-elokuvaa ja länkkäriä yhdistävä elokuva keinuu salaperäisesti tämän ja toisen maailman välillä vääjäämätöntä yhteenottoa odottaen. Ote on skarpisti tässä hetkessä, mutta tunnelma tavoittaa kiehtovia sävyjä menneestä tulevasta yhtäältä lainvalvojien menneisyyden ja toisaalta lainsuojattomien lähestyvän päätepisteen kautta. Tämä on harkiten punottu jännäri, joka virkistävästi tuntuu jättävän osan sanomastaan katsojan korvien väliin.

Lue koko arvostelu

Ilmoitus

Palvelun tarjoavat

Heinäpään Viestintä Oy on gastronomiaan ja populaarikulttuuriin keskittyvä kustantaja, joka vastaa muun muassa Viinioppaasta ja DVD-oppaasta.
MetaVisual Oy on yritys- ja yliopistomaailmojen rajapinnassa syntynyt innovatiivinen ja aidosti asiakaskeskeinen ohjelmistoyritys.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään