DVD - Arvostelu

Juno DVD arvostelu kansi

Juno

 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Juno on neljän tähden elokuva eli kaikki on kohdallaan. Parhaasta alkuperäiskäsikirjoituksesta Oscarilla palkittu Juno sai ensi-illassa sen verran hyvät arviot, että paineet nousevat aika koviksi. DVD-julkaisu vastaa kuitenkin huutoonsa, eikä kotikatsojakaan taatusti pety.

Ei ainakaan silloin, jos omaa kohtuullisen liberaalin elämänkatsomuksen. Juno on 16-vuotias, omaperäinen ja raskaana oleva työväenluokan tyttö (X-Menistä tuttu Ellen Page), joka lähestyy adoptiovanhemmiksi halavaa yläluokan pariskuntaa.

Sarjakuvaromaaneja muistuttava tarina kaihtaa menestyksekkäästi amerikkalaisen elokuvan kliseitä. Juoni kuitenkin kulkee oikeaa elämää noudatellen, kun normaali käsikirjoitus olisi vienyt toimintaa epätodelliseen hetteikköön.

Lapset saavat olla lapsia, vaikka ovatkin ”seksuaalisesti aktiivisia”, kuten jenkkimäinen käsite määrittelee. Vanhempien suvaitsevaisuus, rikkinäiset kodit ja yläluokan elämän tyhjyys käsitellään pääteemoina, mutta mukana kulkee hauskoja sivujuonteita.

Yksi merkittävimmistä on ihastuttavien päähenkilöiden luova ja värikäs kieli, jota on välillä liki mahdotonta suomentaa. Kannattaa kuunnella tarkkaan mitä populaarikulttuurin kulttikäsitteitä viljellään osuvasti arkisen elämän pyörteissä.

Lisämausteita antaa vintage-kitaroiden, putkivahvistimien ja kauhuelokuvien (suolenpätkäalalajin mestari H.G. Wells) kirjo. Huvittavaa on se, kun nelikymppinen mainosmusiikin tekijä haikailee 1990-luvun alun grunge-meininkiä, ja nuori tyttö puolestaan vannoo vuoden 1977 punkin sekä sen esiasteiden nimiin. Muun muassa Stooges, Mott the Hoople, Patti Smith vilahtelevat viitteenomaisesti.

Laadukas kuva ja ääni tukevat hyvin ilmaisua. Huomio kiinnittyy erityisesti hienoon värien käyttään. Musiikki on tärkeässä osassa, mutta muuten ääniraita luo tilaa hillitysti. Ekstroissa kommenttiraita, 20 min. poistettuja kohtauksia, 3 min. jamit, 23 min. testikuvauksia ja 49 min. dokumentteja. (PS)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: Jason Reitman
Pääosissa: Ellen Page Michael Cera J. K. Simmons
Tarina: Diablo Cody
Kuvaus: Eric Steelberg
Musiikki: Matt Messina

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Tekniset tiedot

Vuosi: 2007Kesto: 92 minuuttia
Julkaisija: FS FilmKuva:
Anamorfinen 1.84
Ääniraita: Dolby Digital 5.1
 
Ikäraja:
(13)
Kielletty alle 12-vuotiailta. Ennen vuoden 2012 ikärajamerkintäuudistusta tämän julkaisun ikäraja oli 13 vuotta.
VET: 205731EAN: 6438044164558

Genre

© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (FS Film) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään