DVD - Arvostelu

Shaft DVD arvostelu kansi

Shaft

 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

"Hey bad mutha… can you dig it?" Periaatteessa ei suoraan vuoden 1971 Gordon Parksin Shaftin uusinta, sillä Samuel L. Jackson näyttelee Richard Roundtreen veljenpoikaa.

Yksityisetsivä Uncle Shaft liikkuu leffassa entiseen malliin kaksi pimua kainalossaan, mutta nuorempi kaima on kovaotteinen etsivä. American Psychon Christian Bale muuttui puolestaan vaivatta teini-ikäiseksi rasistiksi.

Noin 50 min saakka 1970-luvun blaxploitaatio-leffojen piirteitä kunnioittava pastissi. Mielenkiinto herpaantuu, kun toiminta siirtyy nykyurilleen. Väkivaltainen elokuva.

R1-levy vastaa Suomessa julkaistua. Super 35:lle kuvattu ja toistettu DVD:nä loistokkaasti. Alkuperäinen kuvasuhde oli 2.39:1. Nykylevyksi epäonnistunut levykerroksen vaihto. Kannattaa soittaa kovaa. Ääniraita toistaa upeasti kaupunkisodan metallimelskeitä, vaikka surroundit eivät kovin kuormitettuja olekaan. On hienoa kuulla Isaac Hayesin Shaft-tunnari ensi kertaa nykysoundeilla. Funkista menosta huolimatta matalimmat bassorekisterit eivät yllättävää kyllä ole kovassa käytössä. Ekstroissa ”Shaft: Still The Man” -dokumentti, haastatteluja, Isaac Hayesin ja R. Kellyn musiikkivideot ja traileri. (PS)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: John Singleton
Pääosissa: Samuel L. Jackson Richard Roundtree
Tarina: Ernest Tidyman John Singleton Shane Salerno Richard Price
Kuvaus: Donald E. Thorin
Musiikki: David Arnold

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Tekniset tiedot

Vuosi: 2000Kesto: 99 minuuttia
Julkaisija: ParamountKuva:
Anamorfinen 2.32
Ääniraita: Dolby Digital 5.1
    

Lue myös

© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (Paramount) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään