Blu-ray - Arvostelu

Bluray
Blu-ray arvostelu kansi
Blu-Ray
Blu-ray
FullHD

Chef

 

Elokuva:
Kuva & Ääni: ?
Ekstrat:

Hyvin pitkälti täydellinen feel good -draama kokista (ohjaajakäsikirjoittaja Jon Favreau), joka oppii, että elämässä tärkeimmät asiat ovat aikuisten oikeasti panostamisen arvoisia. Isäänsä kaipaava pikkupoika ja arkisen aherruksen alle hiipunut lupaava kokki-isä oppivat paljon toisistaan ja kaiken tarvittavan elämästä taipaleella, joka vie hienostoravintolasta maita halkovaan ravintolapakuun.

Elokuvan keskiössä on Jon Favreau, joka pääosan näyttelemisen lisäksi istuu myös ohjaajan ja käsikirjoittajan palleilla. Kyse on silti myös ensamble-elokuvasta, jossa sivuosanäyttelijöiden ja tuottajien listat kisaavat palstamilleistä, mutta kokkien määrä ei tunnu tällä kertaa vesittäneen soppaa. Favreau on tässä vetoava jokamies, joka on onnekas löytäessään ympäriltään hienon ryhmän ihmisiä ja kaikki onneen kaipaamansa palaset.

Elokuvan tarina ja hahmot ovat löyhästi ja ennalta-arvattavasti luonnehdittuja, mutta kokonaisuus on tästä huolimatta valloittavan sympaattinen. Lupsakan luomulta maistuva elokuva heristelee endorfiinejä makunystyröitä kiusoittelevasti tirisevillä kokkausjaksoilla ja mutkattoman luontevilla hahmoilla, joiden edesottamuksista on helppo nauttia. Elokuvana tämä on tyylipuhtaan ongelmaton ilopilleri.

Erinomainen kuva ja ääni. Elokuva herkuttelee tirisevillä ja tihkuvilla kokkauskuvilla, mutta onnistuu muutoinkin luomaan virkeän visuaalisen miljöön, joka laajentuu keittiöstä aina Amerikan halki roadtripillle. Ääniraita osaa vetää mukaansa hyvällä musiikin ja tehosteiden käytöllään. Ekstroissa Jon Favreaun ja kokkikonsulttina toimineen Roy Choin pätevä kommenttiraita, poistettuja kohtauksia (10 min.) ja kooste elokuvan synnystä (8 min.). (IJ)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: Jon Favreau
Pääosissa: Jon Favreau Sofia Vergara John Leguizamo Scarlett Johansson Dustin Hoffman Oliver Platt Bobby Cannavale Robert Downey Jr.
Tarina: Jon Favreau
Kuvaus: Kramer Morgenthau
Musiikki: Matthieu Schreyer

Traileri

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Tekniset tiedot

Vuosi: 2014Kesto: 115 minuuttia
Julkaisija: SonyKuva:
MPEG-4 AVC 2.40
Ääniraita: DTS-HD MA 5.1
 
Ikäraja:
(S)
Sallittu kaikenikäisille.
  EAN: 5051162333579

Genre

© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (Sony) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään