DVD - Arvostelu

Gangs of New York DVD arvostelu kansi

Gangs of New York

 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Martin Scorsese ei ole koskaan kaihtanut väkivaltaa, koska juuri sillä US of A synnytettiin ja siitä se tuntuu myös elävän.

NYC vuonna 1846: pikkupoika näkee isänsä (Liam Neesom) kuolevan hurjan jengipomon (irlantilaisia vainoava Daniel Day-Lewis) käsissä. Hän (Leonardo DiCaprio) saapuu kostamaan 16 vuotta myöhemmin.

Ohjaajan hurja näkemys Manhattanin synkeästä menneisyydestä on uniikki ja atavastinen painajaisuni, jollaisesta amerikkalaiset eivät historiankirjoistaan lue.

Rasismin selitys syvenee, kun jo 150 vuotta sitten toiset olivat toisia amerikkalaisempia. Tämän tykityksen jälkeen ei ihmettele enää, että Lincoln murhattiin. Meno luultavasti rauhoittui vuosisadan vaihteessa, koska suomalaissiirtolaisten perinne ei kerro juurikaan väkivallasta. Tai sitten asiasta vaiettiin.

Kuva on tarkka ja erottelukykyinen. Hieman aliasing-välkyntää. Kaksi iskevää ääniraitaa. Kahdella levyllä. Ekstroihin on tallennettu kommenttiraita, Discovery Channelin 35 min. dokumentti, U2:n musiikkivideo, 9 min. lavastuksista, 360 asteen retki lavasteihin, 8 min. vaatteista, 13 min. historiasta, Luc Santen intro Five Points -slummin saloihin ja alueen slangia faktaruutuina. Taustadokumentit ovat tarpeen, sen verran mielenkiintoinen aihe on kyseessä. (PS)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: Martin Scorsese
Pääosissa: Leonardo DiCaprio Daniel Day-Lewis Liam Neesom
Tarina: Jay Cocks Steven Zaillian Kenneth Lonergan
Kuvaus: Michael Ballhaus
Musiikki: Howard Shore

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Tekniset tiedot

Vuosi: 2002Kesto: 160 minuuttia
Julkaisija: Buena VistaKuva:
Anamorfinen 2.36
Ääniraita: DTS
Dolby Digital 5.1
    
© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (Buena Vista) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään