DVD - Arvostelu

Eastern Promises DVD arvostelu kansi

Eastern Promises

 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Pienen budjetin kauhuelokuvista aina scifiin ja väkivalta-aiheisiin edennyt ohjaaja David Cronenberg tekee 2000-luvulla elokuviaan aiempaa hillitympään tyyliin ja tahtiin, mutta taso on pysynyt korkealla. Eastern Promises ei pyri enää shokeeraamaan, vaikka väkivaltaa kuvataan perin realistisesti.

Uutukaisen vahvuus on tyylikkäässä Steve Knightin käsikirjoituksessa ja saumattomassa näyttelijäntyössä (hieno pari Viggo Mortensen ja Naomi Watts). Heidän tiensä kohtaavat Lontoon venäläismafiaa kuvaavassa tarinassa, joka kertoo kuolleen ilotytön ja tämän vauvan aiheuttamasta hämmennyksestä.

Mafiatarinat ovat perinteisesti kuvanneet amerikkalaista kapitalismia. Nyt tätä voisi kääntäen tulkita siten, että USA alkaa muistuttaa itäistä rauhankumppaniaan: rikollisuus, tehottomuus ja totalitärismi, jopa rikollisuus, yhdistävät.

Juonta enempää paljastamatta voin kehua kliseitä kaihtavia ratkaisuja. Pääpari kokee yhteyden, muttei varsinaista romanssia. Mafiapomon hulttio poika (Vincent Cassel) tuodaan kliseenä näyttämölle, mutta häntä ei pidetä sellaisena loppuun saakka.

Venäjän vankilakulttuuria ja tatuointeja harrastaville elokuva antaa lisänsä, siksi autenttiseen jälkeen on pyritty. Venäläinen tunteellisuus ja sen kääntöpuoli, ihmishengen vähäinen arvo, osataan kuvata tarkasti.

Laadukas kuva ja ääniraita eivät kurkottele taivaisiin, mutta toimivat.

Ekstroihin on tallennettu yhteensä noin 18 min. dokumentit. (PS)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: David Cronenberg
Pääosissa: Viggo Mortensen Naomi Watts Vincent Cassel
Tarina: Steven Knight
Kuvaus: Peter Suschitzky
Musiikki: Howard Shore

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Tekniset tiedot

Vuosi: 2007Kesto: 96 minuuttia
Julkaisija: FS FilmKuva:
Anamorfinen 1.86
Ääniraita: Dolby Digital 5.1
 
Ikäraja:
(18)
Kielletty alle 18-vuotiailta. Ohjelman saa luovuttaa vain 18 vuotta täyttäneelle.
VET: 205538EAN: 6438044132458

Genre

© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (FS Film) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään