Blu-ray - Arvostelu

Bluray
Blu-ray arvostelu kansi
Blu-Ray
Blu-ray
FullHD

Up in the Air

 

Elokuva:
Kuva & Ääni: ?
Ekstrat:

Elokuva miehestä (George Clooney), joka esittelee isän ylpeydellä kanta-asiakkuuskorttejaan ja lentää loungesta loungeen keräten vuosittain riittävästi maileja päästääkseen kuuhun asti. Asiakasuskollisuus ja pistetasojen tuoma keinotekoinen tuttavallisuus korvaavat kestävät ihmissuhteet ja oikeat tunteet. Näin ainakin kunnes vastaan tulee samanlainen nainen.

Clooney tekee sympaattisen ja uskottavan roolisuorituksen eräänlaisena kauppamatkustajana, joka elää jokaisen teinipojan unelmaa, mutta huomaa vähitellen maksavansa siitä myös hinnan. Yhtä vakuuttava on myös hieman sivummalle jäävä Vera Farmiga naispääosassaan, joka saa kevyen korvikesuhteen vaikuttamaan käytännölliseltä ja kauniilta asialta. Muut hahmot jäävät pitkälti statisteiksi, kuten elokuvan teemaan sopiikin.

Kanonisoidun "Juno":n ja loistavan "Thank You for Smoking" dokuleffan ohjaajana kannuksensa ansainnut Jason Reitman pitää katsojan upeasti otteessaan aidolta tuntuvalla kerronnalla ja jetsettiä huokuvalla kuvastollaan. Samalla tapaillaan viivästynyttä aikuiskertomusta, mutta lopullinen sinetti jää, kuten elokuvan nimikin viittaa, roikkumaan ilmaan. Joka tapauksessa kyseessä on mielenkiintoinen, erilainen ja kaikessa platinalaminoidussa surumielisyydessäänkin koskettava elokuva, joka ansaitsee helposti neljä tähteä.

Rauhallisen hillitty audiovisuaalinen kokonaisuus. Paikoin valkopestyksi sävytetty kuva on kiitettävän terävä ja tyylikkään halittu. Vähäeleinen ääniraita jättää runsaasti tilaa dialogille, mutta myös musiikki löytää hyvin paikkansa.

Ekstroissa hyvä ohjaaja/käsikirjoittaja Reitmanin, kuvaussuunnittelijan ja apulaisohjaajan kommenttiraita, erinomainen sarja poistettuja kohtauksia kommentein (23 min.), kooste alkutekstijakson synnystä (3 min.), hupailua kuvauksissa (1 min.), kuvaushahmotelmia (1 min.), musiikkivideo, teaseri ja traileri. Kaikki ekstrat esitetään HD-muodossa ja kommenttiraitaa lukuun ottamatta myös suomeksi tekstitettynä. (IJ)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: Jason Reitman
Pääosissa: George Clooney Vera Farmiga Anna Kendrick Danny McBride
Tarina: Walter Kirn Jason Reitman Sheldon Turner
Kuvaus: Eric Steelberg
Musiikki: Rolfe Kent

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Tekniset tiedot

Vuosi: 2009Kesto: 109 minuuttia
Julkaisija: ParamountKuva:
MPEG-4 AVC
Ääniraita: DTS-HD MA 5.1
 
Ikäraja:
(3)
Sallittu kaikenikäisille. Ennen vuoden 2012 ikärajamerkintäuudistusta tämän julkaisun ikäraja oli 3 vuotta.
VET: 223998EAN: 7332431995734

Genre

© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (Paramount) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään