Blu-ray - Arvostelu

Bluray
Blu-ray arvostelu kansi
Blu-Ray
Blu-ray
FullHD

Muumio

The Mummy 

Elokuva:
Kuva & Ääni: ?
Ekstrat:

Boris Karloffin vuoden 1932 Muumio on edelleen ylittämätön. Universal-klassikon uusinta on purukumiversio, mutta loistavine tehosteineen ja köyhän miehen spielberginä maistuva sellainen. Vuosien hiipuessa viehätys kuitenkin latistuu vääjäämättä.

The Mummy oli niin suosittu elokuva varhaisnuorten keskuudessa, että sitä kutsuttiin lempinimillä Mummi tai Muumi. Elokuvaa suositellaan yli 14-vuotiaille, mikä voi monille vanhemmille osoittautua vaikeaksi rajaksi pitää kiinni. Elokuvan tekijät onnistuivat tavoitteessaan tehdä elokuva, joka pelottaa, muttei ole kauhua ja joka on hauska, muttei komedia.

Itse muumio tai luurankomiehet eivät ole lapsista kovin pelottavia. Mutta alan filmien vakiokohtaus livenneen ylipapin elävältä hautaamisesta voi sitä olla. Vanhemman mieluisa etuoikeus on katsoa tämä ensiksi itse.

Hyvä kuva jää hivenen vahamaiseksi, vaikka jälki muutoin onkin vakaata ja luontevaa. Hetkittäin kuvan erottelukyky ylittää kirkkaasti aiemman DVD-tason, mutta HD-kuvan saralla on nähty parempaakin. Hyvä ääniraita oli aikoinaan spektaakkeli ja yhä hyvä tunnelmallinen esitys.

Ekstroissa kolme keskinkertaista kommenttiraitaa, vaisu kuvakuvassaraita, hyvä joskin varsin tehostepainotteinen making of (50 min.), poistettuja kohtauksia (2 min.), storyboard-vertailu, tehostevertailu, valokuvamontaasi, traileri ja koosteet elokuvan tekemisestä (4 min.) ja muumio-tarinan evoluutiosta (8 min.). Lisäksi ennakkokatsaus sarjan kolmanteen elokuvaan. (IJ/PS)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: Stephen Sommers
Pääosissa: Brendan Fraser Rachel Weisz Arnold Vosloo
Tarina: Nina Wilcox Putnam Richard Schayer John L. Balderston Stephen Sommers Lloyd Fonvielle Kevin Jarre
Kuvaus: Adrian Biddle
Musiikki: Jerry Goldsmith

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Tekniset tiedot

Vuosi: 1999Kesto: 125 minuuttia
Julkaisija: UniversalKuva:
VC-1 2.35
Ääniraita: DTS-HD MA 5.1
 
Ikäraja:
(12)
Kielletty alle 12-vuotiailta. Ohjelman saa luovuttaa vain 12 vuotta täyttäneelle.
  EAN: 5050582912272

Genre

© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (Universal) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään