DVD - Arvostelu

I Am Love - rakkautta italialaisittain DVD arvostelu kansi

I Am Love - rakkautta italialaisittain

Io sono l'amore 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Varakkaan milanolaisen perheen äiti herää hiljaisesta talviunestaan kun pojan kokkikaveri ilmaantuu tarjoamaan elämyksiä aisteille. Lautaselta päädytään ennen pitkää arvattavasti sänkyyn, mutta ei ilman puolisatunnaisia kohtaamisia ja hiljaista tunteiden aprikointia. Tilda Swinton ja koko muu näyttelijäkaarti jää toiminnallisten paperiukkojen tasolle, mutta miljöö välittyy upeasti. Lopulta miljöö onkin elokuvan vahvin ja omaleimaisin tekijä.

Tarina ei sinällään jää yhden kortin varaan, sillä romanssin ympärilläkin ihmissuhdeverkko on moninainen. Isoisä aiheuttaa aaltoja luovuttamalla sukuyrityksen pojan ja pojanpoikansa yhdessä hallittavaksi. Tytär jättää poikaystävänsä naisen vuoksi. Hieman hukassa oleva poika yrittää perustaa ravintolaa kaverinsa kanssa ja johtaa sukuyritystä eri linjoille isänsä kanssa. Mielenkiintoinen vyyhti ei kanna kaikkia rönsyjään erityisen elegantisti, mutta vaatii huomion puoleensa koko kestonsa ajan.

Luminen Milano näyttää maagiselta paikalta, kesäinen maaseutu on kuin matkailumainoksesta ja perheen lukaali piirtyy ylevän kolkosti. Väritoisto ei tosin vaikuta täysin luontevalta, sillä kuva on sävytetty 70-luvun periodielokuvan henkeen vaikka tapahtumat eivät näytä sijoittuvan 90-luvun loppua kauemmas. Värisävytys voi olla tarkoituksellinen, mutta paikoin ihonsävyt vaikuttavat turhan kellertäviltä ja jopa vihertäviltä. Jälki on myös kauttaaltaan hieman pehmeää, mutta sinällään levollista. Kolkko ääniraita rakentuu italiankielisen dialogin ympärille. Ekstraton. (IJ)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: Luca Guadagnino
Pääosissa: Tilda Swinton Flavio Parenti Edoardo Gabbriellini Alba Rohrwacher Pippo Delbono Maria Paiato Diane Fleri Waris Ahluwalia Gabriele Ferzetti Marisa Berenson
Tarina: Luca Guadagnino Barbara Alberti Ivan Cotroneo Walter Fasano
Kuvaus: Yorick Le Saux
Musiikki: John Adams

Traileri

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Tekniset tiedot

Vuosi: 2009Kesto: 115 minuuttia
Julkaisija: ScanboxKuva:
Anamorfinen 1.85*
Ääniraita: Dolby Digital 5.1
 
Ikäraja:
(13)
Kielletty alle 12-vuotiailta. Ennen vuoden 2012 ikärajamerkintäuudistusta tämän julkaisun ikäraja oli 13 vuotta.
VET: 232658EAN: 5706132399023

Genre

© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (Scanbox) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään