Blu-ray - Arvostelu

Bluray
Blu-ray arvostelu kansi
Blu-Ray
Blu-ray
FullHD

The Dark Knight Rises

Yön ritarin paluu 

Elokuva:
Kuva & Ääni: ?
Ekstrat:

Christopher Nolanin ohjaaman Yön ritari –trilogian viimeinen osa jää elokuvan historiaan vain järkyttävän massamurhan takia, joka tapahtui sen Denverin ensi-iltanäytöksessä. Se voisi jäädä myös historiaan elokuvana, joka sai ihmeen hyvät arvostelut ja yleisönsuosion, vaikka on suorastaan amputoitu tekele.

Tätä on tehty tehosteet ja toiminta edellä. Käsikirjoitus on jäänyt toisarvoiseksi. Tapahtumat ovat sekavia ja osin käsittämättömiä. Logiikan kanssa mennään jatkuvasti häränpyllyä, vaikka katsoja ei kovin tiukkapipoisesti tätä katsokaan.

Jos asian sanoo lyhyesti, niin ensimmäiset puolitoista tuntia tyydytään sekavaan kohtausmössöön, jossa ei ole juurikaan mieltä. Sitten saadaan dynaaminen kohtaus futiskentällä. Sen jälkeen pitää odotella loppukohtausta, joka on ihme kyllä erityisen toimiva. Se sentään antaa oman mehukkaan lisänsä koko lepakkomiehen historiaan. Yhdestä kohtauksesta ja lopusta voisi herua neljä tähteä, mutta kaikesta muusta joutuu kyllä rokottamaan.

Myönteistä on myös Joseph Gordon-Levittin pirteä rooli poliisi Blakena ja kissanaisen esiastetta tapaileva Anne Hathaway. Mutta muuten voi vain ihmetellä koko kattilallista sekavaa soopaa. Juonta ei juurikaan kannata aukaista, koska se veisi tästä viimeisenkin mausteen.

Sen voin kuitenkin lisätä ja kehua sitä, että käsikirjoittajat ovat ymmärtäneet käyttää Gothamin kohtalonhetkissä Ranskan suuren vallankumouksen jälkeisistä hirmuteoista ja Venäjän bolshevikkivallasta muistuttavaa tematiikkaa. Se korostaa demokratian merkitystä. Äärilikkeiden mielivalta on aina mahdollista. Ihmiskunta ei elä länsimaissakaan historiatonta aikaa, jolloin taloudellinen kaaos ei voi syöstä yhteiskuntia anarkiaan.

Kuva ja ääniraita toimivat, mutta jotenkin tästä jää rutiininomainen olo. Ekstroihin on tallennettu 120 min. dokumentit, neljä traileria (9 min.), kuvagalleria, applikaatiolinkki ja digitaalinen kopio. (PS)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: Christopher Nolan
Pääosissa: Christian Bale Joseph Gordon-Levitt Michael Caine Gary Oldman Anne Hathaway Tom Hardy Marion Cotillard Morgan Freeman
Tarina: Jonathan Nolan Christopher Nolan
Kuvaus: Wally Pfister
Musiikki: Hans Zimmer

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Tekniset tiedot

Vuosi: 2012Kesto: 164 minuuttia
Julkaisija: WarnerKuva:
1080p 2.40*
Ääniraita: DTS-HD MA5.1
 
Ikäraja:
(12)
Kielletty alle 12-vuotiailta. Ohjelman saa luovuttaa vain 12 vuotta täyttäneelle.
  EAN: 8717418361839

Genre

© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (Warner) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään