Blu-ray - Arvostelu

Bluray
Blu-ray arvostelu kansi
Blu-Ray
Blu-ray
FullHD

Gladiator - 2 Disc Collector's Edition

Gladiator 

Elokuva:
Kuva & Ääni: ?
Ekstrat:

Ridley Scottin spartacus on hurja, kisakuntoon viritetty spektaakkeli, joka värjää hahmonsa tyylipuhtaan mustavalkoisesti ja vie vääryydet niin jyrkiksi, ettei kostoretken imulta voi välttyä. Russell Crowe on täydellinen maanläheisen, oikeamielisen ja tappavan tehokkaan sankarin roolissaan, mutta täysosuma on myös Joaquin Phoenix sairaalloisena keisarina.

Levyltä löytyy sekä alkuperäinen teatteriversio, että 15 minuuttia pidempi versio, jota ohjaaja ei halua ihmisten luulevan Director's Cutiksi.

Paikoitellen suorastaan veitsenterävä kuva säilyy liki kauttaaltaan asiallisen tarkkana ja hallittuna, mutta ei silti edusta kirkkainta referenssitasoa. Muutamassa otoksessa jälki jää havaittavan pehmeäksi ja myös hyvin lievää ylimääräistä värinää esiintyy joissakin CGI-kaupunkimaisemia luotaavissa otoksissa. Upea ääniraita täydentää kokemuksen tuomalla brutaalit taistelut ja järisyttävän tunteiden vuoristoradan huikean tehokkaasti kotikatsomoon. Suurin kiitos tästä kuuluu Hans Zimmerin musiikkiraidalle, mutta kyseessä on muutoinkin kaikin puolin hiottu ja virkkeellinen äänimaisema.

Ekstroissa mm. ohjaajan kommenttiraita, alustus, triviaraita, poistettuja kohtauksia ja tuntitolkulla koosteita elokuvan tekemisestä kahdelle levylle pakattuna. Suomennos tekee muutaman mokan, huomattavimmin kääntämällä "paljon hyvitettävää" muotoon "paljon pelissä". (IJ)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: Ridley Scott
Pääosissa: Russell Crowe Joaquin Phoenix Connie Nielsen Oliver Reed Richard Harris Derek Jacobi Djimon Hounsou
Tarina: David Franzoni John Logan William Nicholson
Kuvaus: John Mathieson
Musiikki: Lisa Gerrard Hans Zimmer

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Tekniset tiedot

Vuosi: 2000Kesto: 171 minuuttia
Julkaisija: UniversalKuva:
MPEG-4 AVC 2.40*
Ääniraita: DTS-HD MA 5.1
 
Ikäraja:
(15)
Kielletty alle 16-vuotiailta. Ennen vuoden 2012 ikärajamerkintäuudistusta tämän julkaisun ikäraja oli 15 vuotta.
VET: 101715  

Genre

© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (Universal) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään