Blu-ray - Arvostelu

Bluray
Blu-ray arvostelu kansi
Blu-Ray
Blu-ray
FullHD

Yksin Marsissa - 3D

The Martian 

Elokuva:
Kuva & Ääni: ?
Ekstrat:

Erehdyttävästi tositarinalta maistuva kertomus astronautista (Matt Damon), joka unohdetaan selviämään omillaan Marsin kamaralle muun ryhmän paetessa uhkaavaa myrskyä. Alfonso Cuarón "Gravity":n ja Robert Redfordin tähdittämän "All is Lost":in väistämättä mieleen tuova Robinson Crusoe -seikkailu etenee paitsi olosuhteiden pakottamalla sitkolla myös tieteellisen tarkastelun kestävällä ajatuksella - sekä jännäten että hoksottimia käyttäen.

Siinä missä Gravity jäi jokseenkin tyhjäksi avaruuslingoksi ja mykkäkoulua pitänyt All is Lost vaisuksi selviytymistarinaksi tuntuu tämä elokuva onnistuvan kaikilla rintamilla. Jopa Capricorn One:sta muistuttavia korporaatioteemoja mukaillaan maukkaasti. Jo elokuvan traileri nostatti odotuksia, joten viisi tähteä ei ole liioittelua itse elokuvan vastatessa näihin komeasti.

Elokuvan tarina etenee hyvällä draivilla ja suhtautuu jokaiseen eteen tulevaan ongelmaan virkistävästi ennen kaikkea ratkaisua odottavana aihiona. Periksiantamisen lopputulos on varma, mutta kotiin voi päästä vain ratkomalla viimeisenkin pulman. Tämä asenne on koukuttava, ja elokuvan ote paitsi miellyttävän looginen myös valloittavan inhimillinen.

Elokuva näyttää ja kuulostaa vakuuttavalta, mutta 3D:n aatelia tämä ei kuitenkaan aivan edusta. Aitoa 3D-kuvaa - toisin sanoen ei 2D:stä laajennettua 3D-kuvaa - edustava kuva on jäsentynyt, luonteva ja unohdettavan luonnollinen. Tämä on saavutus sinällään, sillä Marsin miljöö syntyy kotiteatteriin elämyksellisesti ja vaivattomasti. Silti paikoin videopäiväkirjamaiset osiot ja horisonttiin katoavat pinnamuodot verottavat tilakuvantuntua. Laboratorion ja kulkuneuvojen sisätilat piirtyvät sitä vastoin hyvin ja tarinan imuun on ehkä 3D:n ansiosta entistäkin helpompi antautua. Myös ääniraita toimii hyvin myrskyjen ja retrodisco-musan tulkkina.

3D-version levy on ekstraton, mutta 2D-version levyltä löytyy traileri, kuvagalleria, mokia (8 min.), mielekäs sarja koosteita elokuvan synnystä ja sarja poistetuista taustakohtauksista käyviä muka-dokumentaareja elokuvan maailmasta (30 min.). (IJ)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: Ridley Scott
Pääosissa: Matt Damon Jessica Chastain Kristen Wiig Jeff Daniels Michael Pena Kate Mara Sean Bean
Tarina: Drew Goddard Andy Weir
Kuvaus: Dariusz Wolski
Musiikki: Harry Gregson-Williams

Traileri

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Tekniset tiedot

Vuosi: 2015Kesto: 142 minuuttia
Julkaisija: FoxKuva:
MVC-3D 2.40
Ääniraita: DTS-HD MA 7.1
 
Ikäraja:
(12)
Kielletty alle 12-vuotiailta. Ohjelman saa luovuttaa vain 12 vuotta täyttäneelle.
  EAN: 7340112725075

Genre

© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (Fox) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään