DVD - Arvostelu

Platoon - Special Edition DVD arvostelu kansi

Platoon - Special Edition

 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Oliver Stone pystyi pureutumaan syvälle Vietnamin sotaa käyvien amerikkalaismiesten tajuntaan, itse sodan käyneenä. Viholliset ovat tällä kertaa myös omien joukoissa, mikä lienee ollut sotilaan arkea aina. Tarina rakennetaan liki pitäen raamatullisen triangelin ympärille: paha (Tom Berenger), hyvä (Willem Dafoe) ja kaiken kirjaaja (Charlie Sheen).

Platoon tuntuu kovin valjulta toiminnalta, kun tätä katso Saving Private Ryanin jälkeen. Draama toimiikin täysin eri tasolla, henkilöhahmojen psykologian kautta. On edelleen vaikuttava elokuva.

Platoon ei ole koskaan ollut visuaalisesti huipputasoa. DVD auttaa kuitenkin asiaa hieman. Kuvaa on rajattu hieman alkuperäisestä 1.85:1 kuvasuhteesta. Ääniraita on turhan ponneton, mikä johtuu 15 vuoden iästä. Ekstroiltaan ylivertainen R2 (UK) -versioon: ohjaajan kommenttiraita, kapteeni Dale Dyen kommenttiraita, 50 min. dokumentti, traileri, tv-mainoksia, kolme lyhytvideota, kaksi kuvagalleriaa ja kahdeksan sivun triviavihko. (PS)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: Oliver Stone
Pääosissa: Charlie Sheen Willem Dafoe Tom Berenger
Tarina: Oliver Stone
Kuvaus: Robert Richardson
Musiikki: Georges Delerue

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Tekniset tiedot

Vuosi: 1986Kesto: 115 minuuttia
Julkaisija: FS FilmKuva:
Anamorfinen 1.84
Ääniraita: Dolby Digital 5.1
VET: 94505  

Genre

© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (FS Film) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään