Blu-ray - Arvostelu

Bluray
Blu-ray arvostelu kansi
Blu-Ray
Blu-ray
FullHD

Terminator Genisys - 3D

 

Elokuva:
Kuva & Ääni: ?
Ekstrat:

Viides Terminator-elokuva hakee juuriaan aiemmista episodeista, joiden paaluttamien vaiheiden väliin on onnistuttu luomaan varsin viihdyttävä ja verrattain selkopäinen aikajanaseikkailu. Elokuvan pokerinaama pitää mainiosti ja juoni kestää kaiken höykkyytyksen asiallisesti, mutta ensimmäisen kahden elokuvan veroisesta synkästä tieteissadusta ei silti puhuta.

Arnold Schwarzenegger tekee hyvän roolin, joka on ilahduttavan paljon lähempänä alkuperäistä terminatoria kuin kolmannen elokuvan sirkusta. Tieteiselokuvien jokapaikan höyläksi heittäytymässä oleva Jason Clarke selviää passelin dualistisesti John Connorin roolista, vaikka olisin valinnan suonut osuvan toisen näyttelijän kohdalle. Yhtä lailla hyvät keskilinjan suoritukset tekevät myös Emilia Clarke Sarahina ja Jai Courtney Reesenä. Uudet näyttelijät eivät aivan tunnu elävän aiemmin esiteltyjen esikuviensa tasolle, mutta kantavat tästä huolimatta viittansa hyvin. Poikkeuksen tekee J. K. Simmons, joka sulahtaa etsivän rooliinsa niin hyvin, että miehen voi jopa kuvitella ensimmäisen elokuvan poliisikuulusteluihin.

Ensireaktio elokuvasta on lähes väistämättä tyrmistyminen, mutta jos tripille antaa mahdollisuuden on kujanjuoksun imu hyvä. Nyt toisella katselukerralla elokuvan nuudelivyyhdistä saa hyvän otteen, eivätkä aiempien elokuvien pienet lainat enää tunnu niin suorasti ryöstökalastukselta. Lopputulos on passeli tieteisryminä, joka kaiuttaa maukkaasti niitä vau-fiiliksiä, joita ensimmäiset kaksi elokuvaa herättivät. Jos pari vuosikymmentä unohtuu hetkeksi leffalipun tai levyn hinnalla on se jo hyvä suoritus.

Jälkikäteen kolmanteen ulottuvuuteen puhallettu 3D-kuva on nyt kotiteatterissa valtavan paljon skarpimpi ja kirkkaampi kuin teatterissa, missä jälki jäi kaikkien raatilaisten mielestä yllättävän suttuiseksi. Keinotekoisesti luotu tilavaikutelma on hyvä, mutta ei täysin vakuuttava: kiiltokuvapino on levitetty uskottavasti tilaan, mutta kokonaisuus ei aivan käy luonnollisesta. Muutoin kuva on vakaa, värikylläinen, passelin synkkä ja aina täynnä monenmoista efektiä ja virikettä, kuten odottaa sopiikin. Myös ääniraita on mukavan tiiviisti mukana tapahtumissa.

3D-version sisältävä elokuvalevy on ekstraton, mutta boksista niin ikään löytyvälle 2D-version levylle on taltioitu koosteet näyttelijävalinnoista (16 min.), kuvauspaikoista (25 min.) ja erikoistehosteista (15 min.). Ekstrat on tekstitetty suomeksi. (IJ)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: Alan Taylor
Pääosissa: Arnold Schwarzenegger Jason Clarke Emilia Clarke Jai Courtney J. K. Simmons
Tarina: Laeta Kalogridis Patrick Lussier
Kuvaus: Kramer Morgenthau
Musiikki: Lorne Balfe Brad Fiedel

Traileri

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Tekniset tiedot

Vuosi: 2015Kesto: 126 minuuttia
Julkaisija: ParamountKuva:
MVC 3D 2.40
Ääniraita: Dolby Atmos
 
Ikäraja:
(12)
Kielletty alle 12-vuotiailta. Ohjelman saa luovuttaa vain 12 vuotta täyttäneelle.
  EAN: 7340112723514

Genre

© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (Paramount) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään