DVD - Arvostelu

Vacancy DVD arvostelu kansi

Vacancy

 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Suoraviivaisen ajatukseton kauhujännäri pariskunnasta (Luke Wilson ja Kate Becknsale), joka joutuu jäämään yöksi epämääräiseen syrjäkylän motelliin. Hikikarpalot alkavat valua kun hääsviitin telkussa esitetään vain samassa huoneessa kuvattuja snuff-elokuvia.

Pienimuotoinen säikyttely toimii varsinkin alussa, mutta pitemmän päälle jännitystä ei kyetä pitämään yllä. Kauhuelokuvaksi tämä on poikkeuksellisen veretön. Elokuva on paljon velkaa Psykolle, mutta omaa hienoisten aasinsiltojen kautta myös joitakin yhtäläisyyksiä elokuvien 8MM - ja jopa Die Hard ja Alien 2 - kanssa. Lopulta kuitenkin elokuvan muistiinpainuvin seikka on ohjaajan hilpeä nimi.

Kuva on miellyttävän terävä, asiallisen tummasävyinen ja väritoistoltaan kylläinen. Toisto on kauttaaltaan moitteettoman levollista. Ääniraita luo tehokkaasti jännitystä pahaenteisen musiikin ja yksinkertaisten, mutta dynamiikkaa hyvin hyödyntävien säikyttelytehosteiden avulla. Ekstroissa making of (21 min.), kaksi poistettua kohtausta (3 min.) ja pidennetyt versiot elokuvassa vilahtavista snuff-filmeistä (8 min.). Ekstroja ei ole tekstitetty suomeksi. (IJ)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: Nimrod Antal
Pääosissa: Kate Becknsale Luke Wilson Frank Whaley Ethan Embry
Tarina: Mark L. Smith
Kuvaus: Andrzej Sekula
Musiikki: Paul Haslinger

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Tekniset tiedot

Vuosi: 2007Kesto: 82 minuuttia
Julkaisija: Sony PicturesKuva:
Anamorfinen 2.37
Ääniraita: Dolby Digital 5.1
 
Ikäraja:
(15)
Kielletty alle 16-vuotiailta. Ennen vuoden 2012 ikärajamerkintäuudistusta tämän julkaisun ikäraja oli 15 vuotta.
VET: 205456EAN: 5051160213514

Genre

© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (Sony Pictures) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään