DVD - Arvostelu

Chaos DVD arvostelu kansi

Chaos

 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tyylipuhdas toimintajännäri erotetusta etsivästä (Jason Statham), joka saa uuden mahdollisuuden kun pankkiryöstäjä (Wesley Snipes) suostuu puhumaan vain hänen kanssaan. Kolmantena pyöränä vielä Ryan Phillippe nuorena etsivänä, joka auttaa pistämään rutiininomaisen palapelin palat paikoilleen viihdyttävässä järjestyksessä.

Elokuva käynnistyy tehokkaasti kolmannelta Die Hard -elokuvalta lainatuissa tunnelmissa, ja vaikka itse jännitysmomentti alkaakin löystyä pian pattitilanteen lauettua, onnistuu elokuva olemaan loppuunsa asti sekä mielenkiintoinen että näyttävä. Loppuratkaisu ei välttämättä yllätä, mutta matkan varrella voi sentään kyseenalaistaa ennustuksensa. Tiukimmankin arvion mukaan tämä on poikkeuksellisen laadukas B-elokuva.

Kuva rakoilee ikävästi liitoksistaan laajoissa ilmakuvissa, mutta on muutoin kiitettävän tarkka ja myös verrattain levollinen. Väritoisto on kauttaaltaan hallittua ja tyylikkäästi sävytettyä. Äänipuolella on tarjolla käytännössä pitkälti identtiset Dolby- ja DTS-ääniraidat, jotka molemmat pakkaavat runsaasti painetta subbarille. Tällä kertaa Dolbyn hieman karkeampi ja terävämpi soundi miellyttää korvaa enemmän, mutta ero on akateeminen. Trevor Jonesin musiikki luo mukavasti lisää ulottuvuutta elokuvan äänimaailmaan, vaikka leipääntyykin harmillisesti loppua kohden. Myös tehosteet ovat keskimääräistä hiotumpia ja vakuuttavampia. Ekstroissa elokuvan traileri, joka on itse elokuvaan nähden yllättävän ponneton. (IJ)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: Tony Giglio
Pääosissa: Wesley Snipes Jason Statham Ryan Phillippe
Tarina: Tony Giglio
Kuvaus: Richard Greatrex
Musiikki: Trevor Jones

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Tekniset tiedot

Vuosi: 2005Kesto: 101 minuuttia
Julkaisija: Nordisk FilmKuva:
Anamorfinen 2.35*
Ääniraita: Dolby Digital 5.1
DTS5.1
 
Ikäraja:
(15)
Kielletty alle 16-vuotiailta. Ennen vuoden 2012 ikärajamerkintäuudistusta tämän julkaisun ikäraja oli 15 vuotta.
VET: 201862EAN: 6420201166277

Genre

© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (Nordisk Film) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään