DVD - Arvostelu

Pirates of the Caribbean – Mustan Helmen kirous - Collector’s Edition DVD arvostelu kansi

Pirates of the Caribbean – Mustan Helmen kirous - Collector’s Edition

Pirates of the Caribbean – The Curse of the Black Pearl 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Vanhanajan seikkailu siirtyi nykyajan tekniikalla näyttäväksi pseudo-spektaakkeliksi. Pelkkä kiiltokuva vältetään yllättävän persoonallisella käsikirjoituksella ja kohtuullisen onnistuneilla roolimiehityksillä. Vaikein osa, huumori, hoituu samalla sujuvasti. Rumat ja likaiset roolit (Johnny Depp ja Geoffrey Rush oikeastaan pääparina) onnistuvat parhaiten, kauniit ja nuoret (Orlando Boom ja Keira Knightley) paljon värittömämmin. Jopa sanaleikit toimivat tuoreella tavalla. Ja mikä parasta, brittien loppumattomasta arroganssista tehdään pilaa. Eipä uskoisi Jerry Bruckheimerin tuotannoksi.

Tarjoaa audiovisuaalista säihkettä koko rahan edestä. Virheetön kuva. Luulisi, että elokuvan visuaalisin osa, luurankomiehet, olisi jo Harryhausen-elokuvien jälkeen tarpeeksi monta kertaa kaluttu. Silti tehosteet toimivat. Kaksi elävää ja iskevää ääniraitaa, mutta äänenpaino on aika rasittavaa. Kahdella levyllä.

Ekstroihin on tallennettu kolme kommenttiraitaa, yhteensä noin 59 min. dokumentit, kolme päiväkirjaa, interaktiivinen merirosvohistoriikki, 3 min. epäonnistuneita kohtauksia, 19 min. poistettuja kohtauksia (19 kpl kaikkiaan), kuvagalleria, 18 min. Disney Pirates –dokumenttia (mukana itse Disney) ja Moonlight Serenade –kohtauksen tarkastelua eri tekovaiheissa. DVD-ROM-osiossa on poikkeuksellisen paljon ekstroja, mm. käsikirjoituksen selailu on mahdollista. 12 sivun triviavihko. (PS)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: Gore Verbinski
Pääosissa: Johnny Depp Geoffrey Rush Orlando Bloom
Musiikki: Chip Ellinghaus Grant Slawson

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Tekniset tiedot

Vuosi: 2003Kesto: 137 minuuttia
Julkaisija: Buena VistaKuva:
Anamorfinen 2.37
Ääniraita: DTS6.1ES
Dolby Digital 5.1
 
Ikäraja:
(11)
Kielletty alle 12-vuotiailta. Ennen vuoden 2012 ikärajamerkintäuudistusta tämän julkaisun ikäraja oli 11 vuotta.
VET: 106805EAN: 7393834381302

Genre

© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (Buena Vista) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään