4K/UHD - Arvostelu

4K UHD arvostelu kansi

Overlord

 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Komean B-luokkainen toimintapläjäys amerikkalaisista laskuvarjomiehistä, jotka löytävät Normandian maihinnousun takalinjasta natsien zombie-pesäkkeen. Wolfenstein 3D -pelin elävästi mieleentuova elokuva on viimeistä piirtoa myöten uskottavasti luotu toimintajännäri, jonka kieli ei pilkistä poskesta vaikka tapahtumat ovatkin täysin poskettomia.

Elokuva kuvittaa sen verran kunniakkaasti kaikki kuviteltavissa olevat kliseet, että epäpyhä keitos tuntuu suorastaan tuoreelta. Brutaali väkivaltaloru osaa myös annostella verisen toimintansa ja uuttaa sekaan puoleksi mielekkään — tai toisaalta mielipuolisen — tarinan kolmannen valtakunnan yrityksestä luoda tuhatvuotinen sotilas.

Kokonaisuus on yllättävän selkopäinen ja soljuva trippi, joka yhdistää Band of Brothersin, Dead Snow:n ja Wolfenstein 3D:n osaavan virheettömällä pokerilla kerrotuksi vitsiksi. Vakavasti tätä ei toki kannata erehtyä ottamaan, mutta sopivan keskenkasvuiseen leffailtaan tämä on mitä mainioin viihdyke.

3.4K:na kuvattu ja 2K:na masteroitu kuva näyttää mainiolta. Pääosin yöhön sijoittuva elokuva löytää mukavasti yksityiskohtia varjoista ja pitää valonlähteet kirkkaina. Tunnelmallinen väritoisto ja mustan taso ovat komeasti kohdillaan, ja anti yltää vaivatta myös erottelukyvyltään hyvän HD:n tasolle. 4K:ksi anti jää liki jatkuvasti hitusen pehmeäksi. Hyvä ääniraita elävöittää tapahtumiaan uskottavasti.

4K-levy on ekstraton. Boksin niin ikään sisältämällä blu-rayllä sarja lyhyitä mainoshenkisiä koosteita. (IJ)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: Julius Avery
Pääosissa: Jovan Adepo Wyatt Russell Pilou Asbaek John Magaro Bokeem Woodbine
Tarina: Billy Ray Mark L. Smith
Kuvaus: Laurie Rose
Musiikki: Jed Kurzel

Traileri

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Tekniset tiedot

Vuosi: 2018Kesto: 110 minuuttia
Julkaisija: ParamountKuva:
4K HDR 2.40
Ääniraita: Dolby Atmos
 
Ikäraja:
(16)
Kielletty alle 16-vuotiailta. Ohjelman saa luovuttaa vain 16 vuotta täyttäneelle.
  EAN: 7340112747749

Genre

© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (Paramount) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään