4K/UHD - Arvostelu

4K UHD arvostelu kansi

A Quiet Place

Hiljainen paikka 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Voisin miltei lyödä vetoa, mistä tämän elokuvan idea on saanut alkunsa. Asuuko käsikirjoittajan naapurina vauva.fi-tyylin lapsiperhe, joiden mielestä trampoliinin jatkuva jytke kuuluu pientaloalueen harmoniaan?

Idea on nimittäin se, että luonnonmullistus on tuonut lähitulevaisuuden maapallolle hirviöitä, jotka reagoivat vain ääneen ja nappaavat saalistaan sen avulla. Ihmiset ovat alkaneet puhua viittomalla, ja lapset ovat hyvin hiljaa.

Käänteis-allegorialtahan tämä vaikuttaa. Nykypäivän Suomessa tosin lapset mielestäni saavat mekastaa, kunhan heitä koko ajan ja joka hetki ohjaavat vanhemmat alkaisivat puhua viittomakielellä.

Elokuva yhdistää scifin, kauhun ja ulkoavaruuden hirviöt. Tuohon viimeiseen pitäisi viimeistään kompastua, mutta tässäkin onnistutaan aika hyvin.

Aika-ajoin elokuva palaa eri lajityypeissään palaa perusaisteihin. Ja ääni on elokuvataiteelle se toinen peruspylväs. UHD:n kuva puolestaan jakanee katsojan mieliä. Minä pidin pimeyden ja voimakkaiden, lämpimien värien yhdistelmästä. BD puolestaan skaalautuu jotenkin selkeämpänä ja enemmän peruskuvana. Ääniraita toimii mukavan pieteetillä, sillä mitään äänivallia ei tosiaankaan aiheenkaan takia tavoitella. Hirviöiden rapistelut luovat mukavasti tilantuntua. Ekstroihin on tallennettu 35 min. dokumentit. (PS)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: John Krasinski
Pääosissa: Emily Blunt John Krasinski
Tarina: ryan Woods Scott Beck John Krasinski
Kuvaus: Charlotte Bruus Christensen
Musiikki: Marco Beltrami

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Tekniset tiedot

Vuosi: 2018Kesto: 90 minuuttia
Julkaisija: ParamountKuva:
2160 p 2.40*
Ääniraita: Dolby Atmos TrueHD
 
Ikäraja:
(16)
Kielletty alle 16-vuotiailta. Ohjelman saa luovuttaa vain 16 vuotta täyttäneelle.
  EAN: 7340112745141
© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (Paramount) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään