DVD - Arvostelu

Menestyksen huuma DVD arvostelu kansi

Menestyksen huuma

Sweet Smell of Success 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

“Miksi kaikki, mitä sanot, kuulostaa uhkaukselta?” Monista koboltinkylmistä sutkauksistaan ja terävästä dialogistaan kuuluisa sanomalehtikuvaus on kestänyt hienosti aikaa. Ensi-iltakierroksellaan flopannut klassikko käy tarkasta vallan sairaiden piirteiden, ihmisen itsekkyyden ja opportunismin kuvauksena.

Keskiössä on pr-agenttien skitsofreninen suhde suosittuihin kolumnisteihin. Molemmat tarvivat toisiaan. Kun kyseenalainen huippujournalisti (Burt Lancaster) huomaa pikkusisarensa menevän avioon jazzkitaristin kanssa, tarvitaan likaisten töiden osaston asiantuntijaa (Tony Curtis) panemaan asiat kuntoon.

Suomen mediamarkkinat ovat niin pienet, että se estää vastaavan suorastaan rikollisen toiminnan, jossa journalismin eväinä ovat nimettömät vihjeet, huhut ja pimeät kaupat. Tai ainakin näin luullaan. Suomessa tuntuu 30 vuoden journalistisen kokemukseni perusteella enemmänkin olevan niin, että pr-toimistot syyllistyvät useimmin kömpelyyteen kuin oveluuteen. Kun toimittaja taas tekee virheen, hän ei tee sitä vallan tai rahan takia, vaan yleensä kateus pontimenaan.

Mustavalkokuva näyttää kohtuullisen tarkalta, eikä printtivikoja ilmene kuin ajoittain. Monoääni toistuu selkeästi, mikä tässä tarkoittaa kovaksikeitetyn dialogin ja hienon jazzmusiikin puhdasta toistoa. Ekstroissa traileri, kuvagalleria ja biografiat. (PS)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: Alexander Mckendrick
Pääosissa: Burt Lancaster Tony Curtis Susan Harrison
Tarina: Clifford Odets Ernest Lehman Alexander Mackendrick
Kuvaus: James Wong Howe
Musiikki: Elmer Bernstein

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Tekniset tiedot

Vuosi: 1957Kesto: 93 minuuttia
Julkaisija: Future FilmKuva:
Anamorfinen 1.66*
Ääniraita: Dolby Digital Mono
 
Ikäraja:
(15)
Kielletty alle 16-vuotiailta. Ennen vuoden 2012 ikärajamerkintäuudistusta tämän julkaisun ikäraja oli 15 vuotta.
VET: 47709EAN: 6416548540016

Genre

© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (Future Film) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään