Blu-ray - Arvostelu

Bluray
Blu-ray arvostelu kansi
Blu-Ray
Blu-ray
FullHD

Medusan verkko

The Bourne Identity 

Elokuva:
Kuva & Ääni: ?
Ekstrat:

Robert Ludlumin romaaneihin pohjautuvat medusaseikkailut eivät ehkä ole aivan yhtä valovoimaisia tai esteettisesti hiouttuja kuin triplaäksät ja bondit, eivätkä yhtä älykkäitä kuin genrensä parhaimmisto, mutta viihdyttävinä ja miellyttävän vakavaotteisina agenttitrillereinä ne ovat mainio lisä sinänsä jo pohjattoman mielenkiintoiseen genreen.

Ensimmäinen osa rakentuu teeman ”agentti yrittää selvitä muistinmenetyksestä” ympärille. Kalastajien merestä onkima mies (Matt Damon) herää tajuihinsa selkä täynnä luodinreikiä ja vailla minkäänlaista muistikuvaa menneisyydestään. Muistipelin koukerot eivät ehkä enää innovatiivisuudellaan päätä huimaa, mutta toimintaviihteenä elokuva on ensiluokkaisesti tehty.

Erinomainen kuva on lähes kauttaaltaan luonnollisen tarkka ja sävykkään eloisa. DVD:n tavoin myös tässä kohinaa on edelleen paikoin selvästi havaittavissa, mutta muutoin jälki on nyt moitteettoman levollista. Häviötön DTS-HD Master Audio -ääniraita on dynaaminen, vakuuttavan tilava ja musiikkiraitaansa myöten iskevä.

Ekstrojen keskeisintä antia ovat hyvä ohjaajan kommenttiraita, vaihtoehtoinen alku ja loppu kommentein (11 min.) ja kolme erinomaista, mutta sekavasti elokuvien mukaan nimettyä dokumenttia Ludlumista, Bourne-kirjojen taustoista ja tiestä elokuvaksi (51 min.). Mukana on myös neljä poistettua kohtausta (7 min.), pidennetty kohtaus (1 min.), hyvä käsikirjoittajan haastattelu (4 min.) ja sarja keskinkertaisia koosteita elokuvan synnystä (15 min.), Ludlumin muistelusta (6 min.), rakkaustarinasta (4 min.), muistinmenetyksestä (3 min.), CIA:n peiteoperaatioista (6 min.) ja tappelukohtauksen kuvaamisesta (5 min.). Sokerina pohjalla vielä Mobyn Extreme Ways-musiikkivideo, mutta traileri puuttuu.

Kaikki koosteet liikkuvat varsin vapaasti kaikkien kolmen elokuvan alueilla, joten niiden katsominen saattaa spoilata myöhempiä elokuvia. Osa koosteista on tallennettu HD-bittivirralla, mutta jälki on kuitenkin käytännössä SD-tasoa. Ekstrat on tekstitetty kattavasti suomeksi. Universal Studiosin 100-vuotisjuhlavuoden kunniaksi julkaistu levy on kotelosta löytyvää keräilykorttia lukuun ottamatta identtinen aiemman Blu-rayn kanssa. (IJ)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: Doug Liman
Pääosissa: Matt Damon Franka Potente Chris Cooper Clive Owen Brian Cox
Tarina: Tony Gilroy W. Blake Herron Robert Ludlum
Kuvaus: Oliver Wood
Musiikki: John Powell

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Tekniset tiedot

Vuosi: 2002Kesto: 119 minuuttia
Julkaisija: UniversalKuva:
VC1 2.35*
Ääniraita: DTS-HD MA 5.1
 
Ikäraja:
(16)
Kielletty alle 16-vuotiailta. Ohjelman saa luovuttaa vain 16 vuotta täyttäneelle.
VET: 104635EAN: 5050582891683
© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (Universal) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään