Blu-ray - Arvostelu

Bluray
Blu-ray arvostelu kansi
Blu-Ray
Blu-ray
FullHD

Pride and Prejudice

Ylpeys ja ennakkoluulo 

Elokuva:
Kuva & Ääni: ?
Ekstrat:

Kunnianhimoinen ja viimeistelty Jane Austen -filmatisointi lienee pitkälti syytön pahimpaan puutteeseensa, joka on se valitettava tosiasia, että joku muu kertoi jo saman tarinan monta kertaa elävämmin.

BBC:n tuottaman upean televisiosarjan jalanjäljissä kulkeminen on haastava tehtävä mille tahansa elokuvalle. Sarjan viidessä tunnissa - ja lukuisten uusintojen myötä - tutuksi tekemät hahmot ja tapahtumat uhkaavat elokuvassa jäädä hätäisiksi hahmotelmiksi ja edeltäjiinsä nähden kalpeiksi kopioiksi. Tilanne kärjistyy kun elokuva pyrkii suoraviivaisen vähäeleiseen ilmaisuun, jossa tutut kohtaukset kiitävät tasaisella virralla ohi ja hahmojen tunneskaala on viritetty rautakangella. Realismi voisi iskeäkin ellei edeltäjä olisi yhdistänyt draamaa ja komediaa niin virheettömällä ajoituksella.

Jäsentynyt ja väritoistoltaan luonteva kärsii paikoin voimakkaasta rakeisuudesta. Jälki on erottelevaa ja pääosin miellyttävän levollista, mutta teräväpiirron aateliin tämä ei yllä. Dialogiltaan monotonisen kankea elokuva herää henkiin tunnelmallisen musiikkiraidan ja tilaan levittäytyvien luonnon voimien kautta.

Ekstroissa ohjaajan kommenttiraita, HBO:n tekemä making of, vaihtoehtoinen loppu, näyttelijöiden haastatteluja ja koosteet Jane Austenista, Bennetien suvusta, deittailun politiikasta ja kartanoista. (IJ)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: Joe Wright
Pääosissa: Keira Knightley Matthew MacFadyen Brenda Blethyn Donald Sutherland Judi Dench
Tarina: Deborah Moggach (Jane Austenin romaanista)
Kuvaus: Roman Osin
Musiikki: Dario Marianelli

Traileri

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Tekniset tiedot

Vuosi: 2005Kesto: 127 minuuttia
Julkaisija: UniversalKuva:
VC-1 2.35*
Ääniraita: DTS-HD MA 5.1
 
Ikäraja:
(3)
Sallittu kaikenikäisille. Ennen vuoden 2012 ikärajamerkintäuudistusta tämän julkaisun ikäraja oli 3 vuotta.
VET: 201061EAN: 5050582777314

Genre

© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (Universal) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään