Blu-ray - Arvostelu

Bluray
Blu-ray arvostelu kansi
Blu-Ray
Blu-ray
FullHD

Battleship

 

Elokuva:
Kuva & Ääni: ?
Ekstrat:

Mikä eteen kun olet kerta toisensa jälkeen tyrivä tavis ja hottiksen tyttöystäväsi isukki on sinuun vihamielisesti suhtautuva laivaston amiraali? No jos hyvin käy hyökkäävät avaruuden muukalaiset maapallolle ja antavat sinulle mahdollisuuden paitsi löytää itsesi myös todistaa arvosi kaikille muille.

Puberteettisia arvoja uhkuva laivaston topgun vetää henkilöhahmot yläastetasolle ja nappaa uhkakuvansa Roland Emmerichin elokuvista, mutta innoituksensa yllättävästä lähteestä: vanhasta yksinkertaisesta laivanupotuspelistä. Meriaiheinen kuvasto antaa kaikelle tuoreen viilukerroksen ja pumppaava adrenaliini hukuttaa vähitellen aivosolujen protestit korneista valinnoista, fyysikkamallin epätodellisuudesta ja kaiken realismin unohtamisesta. Tuubaa, mutta passelia toimintascifihöttöä silti. Elokuvan pitäisi kylläkin loppua Top Gunia mukaillen sanohin: "You can date my daughter anytime".

Kuva jää yllättävän pehmeäksi, mutta väritoisto on kylläistä ja jälki vakaata. Periaatteessa tarjolla on teräväpiirtokuvan arvoinen annos yksityiskohtia, mutta nämä pitkälti hautautuvat alati läsnäolevan tasaisen rakeisuuden ja yleisen sameuden alle. Suhteessa iskevämpi ääniraita taustoittaa tapahtumia rokkaavalla ja paikoin Transformersia tapailevalla musiikkiraidalla, ja myös tehosteet toistuvat vaaditulla auktoriteetillä. Transformers-vaikutteet selittyvät säveltäjällä, sillä asialla on sama Hans Zimmerin oppipoika Steve Jablonsky, joka on tehnyt sangen vakuuttavaa jälkeä jo kolmen ensimmäisen Transformers-elokuvan kanssa.

Ekstroissa vaihtoehtoinen loppu ohjaajan kommentein (8 min.), itse elokuvaa mielenkiintoisempi tietopitoinen USS Missourin kierros (20 min.), pelimainos, koosteet esituotannosta (11 min.), näyttelijävalinnoista (12 min.), kuvauksista (7 min.), ohjaajasta (6 min.) ja tehosteista (12 min.). Mukana myös Digital Copy omalla levyllään. (IJ)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: Peter Berg
Pääosissa: Taylor Kitsch Alexander Skarsgård Brooklyn Decker Tadanobu Asano Rihanna Liam Neeson
Tarina: Jon Hoeber Erich Hoeber
Kuvaus: Tobias Schliessler
Musiikki: Steve Jablonsky

Traileri

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Tekniset tiedot

Vuosi: 2012Kesto: 131 minuuttia
Julkaisija: UniversalKuva:
MPEG-4 AVC 2.35
Ääniraita: DTS-HD MA 5.1
 
Ikäraja:
(12)
Kielletty alle 12-vuotiailta. Ohjelman saa luovuttaa vain 12 vuotta täyttäneelle.
  EAN: 5050582897807

Genre

© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (Universal) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään