DVD - Arvostelu

Waffen SS DVD arvostelu kansi

Waffen SS

 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Neljä erillistä jaksoa yhteen pakettiin niputettuna. Ensimmäinen jakso (****) käsittelee SS-joukkojen syntyä ja erittelee ansiokkaasti eri osastojen toimintaa aina teknisesti arvostetuista Blitz Krieg –joukoista vankileirien halveksittuihin Totenkopff-joukkoihin asti. Jakso maalaa kuvan aivopestyistä, ajoittain tarpeettoman uhkarohkeasti taistelevista joukoista, jotka voittivat Hitlerin kunnioituksen jo alussa SA-joukkojen johtajia vastaan tehdyssä iskussa.

Toinen jakso (***) käsittelee Gestapoa, mutta sisältää ikävän paljon toisintoa ensimmäisestä jaksosta. Yllättäen tarinat menevät myös hieman ristiin, sillä tässä annetaan ymmärtää, että Kreikan miehitys oli alkuvalmistelua operaatio Barbarossalle, vaikka edellisessä jaksossa juuri kerrottiin, että kyseessä oli Mussolinin tempausten sanelema harmillinen viivästys.

Kolmas, ja samalla paketin paras jakso (*****) käsittelee sodan salaisia aseita esitellen mm. saksalaisten X-säteen ja V1-raketin. Käsittely on mielenkiintoisen yksityiskohtaista ja ansiokkaan analysoivaa, sillä myös aseiden merkitys tapahtumien kulkuun käydään läpi. Kuvamateriaalin eteen on selvästi nähty vaivaa.

Neljäs jakso (****) käsittelee erikoisjoukkoja, pyhittäen suuren osan ajastaan Saksan laskuvarjojääkäreille. Hyvä dokumentti omassa oikeudessaan, eikä juurikaan kannibalisoi aiempia osia.

Kuva on teknisesti niin laadukas kuin 2. maailmansotaa käsittelevältä arkistomateriaalilta sopii odottaa. Vain yksi kömpelö pysäytyskuva Himleristä vankileirillä 1. osan lopussa herättää ihmetystä. Ääniraita on selkeä, vaikka kohina on aavistuksen odotettua voimakkaampaa. Suomenkielinen käännös on muutoin varsin asiallista saksankielisten nimien käyttöään myöten, mutta päivämäärä 1/12 on epäselvä ja ”limb” (raaja) on yllättäen käännetty siittimeksi. (IJ)

DVD-Opas.fi

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Tekniset tiedot

Julkaisija:  
  
    
© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään