Blu-ray - Arvostelu

Bluray
Blu-ray arvostelu kansi
Blu-Ray
Blu-ray
FullHD

Jack Ryan: Shadow Recruit

 

Elokuva:
Kuva & Ääni: ?
Ekstrat:

Chris Pine on kiireinen mies, tähtilaiva Enterprisen kipparoinin ohella mies heittää kuutamokeikkaa CIA:n riveissä uutena Jack Ryanina. Uusi Ryan on selkänsä Afganistanissa rikkonut merijalkaväen mies, joka näkee koodin numeroiden takana ja maalailee uhkakuvia Yhdysvaltojen ja Venäjän välille.

Kenneth Branagh on oligarki, jonka suonissa virtaa jäävesi ja sydämessä kytee hirmuinen halu syöstä Yhdysvallat kriisiin. Amiraali Greerin roolin on perinyt Kevin Costner, joka jaksaa tässä lentää suojattinsa tueksi hetken varoitusajalla ja istua avioliittoneuvojan penkillä tämän riidellessä tyttöystävänsä (Keira Knightley) kanssa.

Ohjaaja Branagh'n elokuva on pinnaltaan sliipattu, mutta pohjimmiltaan pöhkö ja sieluton pehmojännäri. Tarina ketjuttaa helppoja päätelmiä ja geneerisiä hahmoja sellaisella antaumuksella, että sukujuuria John McTiernanin ja Phillip Noycen ohjaamissa aiemmissa trillereissä on mahdoton havaita. Tämä on yksi pitkä kujanjuoksu, joka maistuu aivan liian käsikirjoitetulta, onnekkaalta ja tuulesta temmatulta ollakseen uskottava.

Uusi Ryan ei ole ahkera analyytikko ja vastentahtoinen toimintatähti vaan selvännäkijän lahjoilla armoitettu kommando. Chris Pine on pääosassa lupaavampi tapaus kuin Ben Affleck, mutta tarinat saavat parantua tästä roimasti, jotta elokuvasarjan uuteen tulemiseen on lupa uskoa. Tämä jää vielä teknisesti taitaen kasatun suutarin tasolle. Elokuva ei perustu Tom Clancyn kirjaan.

Hyvä filmimäinen kuva luo uskottavasti Lontoon, New Yorkn ja Moskovan puitteita. Geneerinen musiikkiraita takoo tahtia asiallisesti, mutta ei nouse missään vaiheessa oikeasti lentoon. Ekstroissa ohjaajan ja Lorenzo di Bonaventuran puuduttava kommenttiraita, sarja poistettuja kohtauksia ohjaajan kommentein, asiallinen kolmiosainen making of -kooste (yht. 19 min.) ja kooste erinäisten asiantuntijoiden mietteitä Yhdysvaltojen ja Venäjän suhteesta (21 min.). (IJ)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: Kenneth Branagh
Pääosissa: Chris Pine Keira Knightley Kevin Costner Kenneth Branagh
Tarina: Adam Cozad David Koepp
Kuvaus: Haris Zambarloukos
Musiikki: Patrick Doyle

Traileri

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Tekniset tiedot

Vuosi: 2014Kesto: 106 minuuttia
Julkaisija: ParamountKuva:
MPEG-4 AVC 2.40
Ääniraita: DTS-HD MA 7.1
 
Ikäraja:
(12)
Kielletty alle 12-vuotiailta. Ohjelman saa luovuttaa vain 12 vuotta täyttäneelle.
  EAN: 7340112710415
© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (Paramount) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään