DVD - Arvostelu

Kuuban valloittajat DVD arvostelu kansi

Kuuban valloittajat

 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Arto Halosen Kuuban dokumentti yhdistää kolmen auton, kasvosairauden takia sokeutuvan mekaanikon ja Kuuban historian merkkimiesten tiet mielenkiintoisessa dokumentissa, joka lopulta hajoaa osiensa alle.

Tarkoituksena on kaiketi ollut luoda hienoisesti surrealistinen maisema, jossa pienet yksityiskohdat luovan suuren kokonaisuuden. Materiaalista olisi saanut kovan luokan henkilökuvan, jos se olisi tehty tiiviisti kuten levyllä olevat ****-pienoisdokumentit. Toinen näistä kertoo tynnyrillä temppuilijasta, toinen Ava Gardnerin rakastajana sekä Fidel Gastron pelastajana kunnostautuneesta National-hotellin entisestä johtajasta.

Kuvan tarkkuus vaihtelee, eivätkä pinnat ole aina vakaita. Musiikki on luultavasti valittu kunnianhimoisesti, mutta jättää Kuuban aarteet, ehkäpä rytmien tuttuuden takia, liki käyttämättä. Ääniraita levittää musiikkia taakse. Ekstroissa ohjaajan ja kuvaajan haastattelut (yhteensä noin 26 min.), ensi-iltakoosteet Kuubassa ja Suomessa, kaksi traileria, Jorge Jorgen tervehdys ja kuvagalleria. Sisältää lisäksi kaksi muuta dokumenttia: Tynnyrimies (2004, 16 min.) ja Legenda (2005, 30 min.). (PS)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: Arto Halonen
Pääosissa: Maximiliano Jorge Jorge
Tarina: Arto Halonen
Kuvaus: Jari Pollari
Musiikki: Tuomas Kantelinen

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Tekniset tiedot

Vuosi: 2005Kesto: 88 minuuttia
Julkaisija: FS FilmKuva:
Anamorfinen 1.78
Ääniraita: Dolby Digital Stereo
 
Ikäraja:
(3)
Sallittu kaikenikäisille. Ennen vuoden 2012 ikärajamerkintäuudistusta tämän julkaisun ikäraja oli 3 vuotta.
  EAN: 6438044077551
© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (FS Film) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään