DVD - Arvostelu

Aleksanteri DVD arvostelu kansi

Aleksanteri

Alexander 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Ristiriitaisen vastaanoton saanut Aleksanteri peittoaa mennen tullen samana vuonna saapuneen Troian. Ihme kyllä jopa parjatun kertojan käyttö (Anthony Hopkins) parantaa muuten vääjäämättä turhan laajaksi aiheeksi muodostuvan myytin puristamista elokuva-ajan puitteisiin. Dokumentinomaisuus nostaa tavallaan tämän yhdeksi hienoimmista historiallisista elokuvista. Homoseksuaalinen sivujuonnekin on vain sopiva mauste, joka antaa dramaturgialle autenttista tunnetta. Tämä oli ajan tapa, sanoivat kaksinaismoralistit sitten muuta. Poikarakkaus on sitä paitsi kuvattu hienotunteisesti. Aleksanteri sentään kesyttää Bukefaloksen samaan tapaan kuin Roxannensa. Aleksanterin esittäminen antirastistina voi olla turhan kaukaahaettua, mutta sekin on hyvin kirjoitettu. Jospa aikansa suurin maailmanvalloittaja olikin paradoksaalisesti Jeesuksen edelläkävijä.

Kuva näyttää tarkalta, luonnolliselta ja vakaalta. Värikylläisyys on silmiinpistävää. Pienetkin häiriöt loistavat poissaolollaan. DTS on ehdottomasti tasapainoisimpi ääniraita, mutta molemmilla on ikävä taipumus tarjota enemmän painetta kuin tilan tuntua. Kahdella levyllä. Ekstroissa yhteensä noin 88 min. dokumentit, 15 min. ylijäämäkuvaa, 11 lyhyttä haastattelua ja traileri.

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: Oliver Stone
Pääosissa: Colin Farrell Angelina Jolie Val Kilmer Jared Leto
Tarina: Oliver Stone Christopher Kyle Laeta Kalogridis
Kuvaus: Rodrigo Prieto
Musiikki: Vangelis

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Tekniset tiedot

Vuosi: 2004Kesto: 168 minuuttia
Julkaisija: Nordisk FilmKuva:
Anamorfinen 2.36
Ääniraita: Dolby Digital
DTS5.1
VET: 111845EAN: 6420201169162
© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (Nordisk Film) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään