Blu-ray - Arvostelu

Bluray
Blu-ray arvostelu kansi
Blu-Ray
Blu-ray
FullHD

Watchmen – 2-Disc Special Edition

Watchmen 

Elokuva:
Kuva & Ääni: ?
Ekstrat:

Aikuisempaan makuun tehty, vakavasti otettava supersankarielokuva on jo konseptina loistava, mutta yhdistettynä historiankirjojen vapaaseen uudistamiseen ja huikeaan rikkaaseen maailmaan on tuloksena hyvin pitkälti täydellinen seikkailuelokuva.

DC Comicsin ylistettyyn 12-osaiseen "Vartijat"-sarjakuvaan perustuva elokuva sijoittuu kylmän sodan aikaiseen maailmaan, jossa Vietnamin sodan voiton ja Nixonin presidenttiyden varmistaneet supersankarit on muutamaa hallituksen leipiin yhä työskentelevää veteraania lukuun ottamatta hylätty. Värittömän arjen nujertamat, masentuneet ja jopa lainsuojattomiksi tuomitut ex-sankarit saavat uutta virtaa puntteihinsa vasta kun yksi omista löytyy murhattuna.

Zack Snyderin ("300") ohjaama liki kolmituntinen elokuva ahtaa hämmästyttävän määrän hahmoja, tapahtumia, taustatietoa ja toimintaa yhteen ilman että lopputulos olisi sanottavissa määrin hajanainen tai puuduttava. Snyderin onnistui muokata elokuvaksi teos, joka lannisti monta muuta ohjaajaa, ja jota Terry Gilliam piti suorastaan mahdottomana kuvata. Entistäkin suuremmaksi urotyön tekee sarjakuvan fanien joukosta kuuluneiden narinoiden vähyys.

Virheettömällä visuallisella silmällä ja mittavalla tehostebudjetilla sommiteltu kuva on vangitsevaa katsottavaa: kamera seuraa lasin pirstaleiden läpi kadulle putoavaa miestä, välttelee valoa pimeillä sivukujilla, kipaisee Marsissa eikä pelkää mitata Tri Manhattannin CGI-miehuuttakaan. Teknisesti MPEG-4 -pakattu kuva on vakaata jälkeä toistaen jäähdytetyn, periodipatinoidun kuvan upean tummasävyisesti ja tarkasti. Kohina on voimakasta, mutta tasaista, eikä muita häiriötekijöitä käytännössä esiinny. Jälki ei aivan yllä terävimpien Blu-ray-levyjen joukkoon, mutta taulutv-kokoluokassa eroa ei välttämättä huomaa.

Samaan aikaan upealla musiikkiraidalla säestetty häviötön Dolby TrueHD -ääniraita on kunniaksi supersankarielokuville: basso potkii vakuuttavan hallitusti ja tila on täynnä eloa, mutta mihinkään turhiin krumeluureihin ei ole sorruttu.

Itse elokuvalevy on ekstraton, mutta kakkoslevyltä löytyy ekstroiksi mainio dokumentti taustalla olevasta sarjakuvasta (HD 29 min.), hauska ei-ryppyotsainen dokumentti supersankareiden ja fysiikan lakien suhteesta (HD 17 min.), pohdintaa oman käden oikeudesta tositapausten kautta (HD 26 min.), erinomainen asiapitoinen 11-osainen making of (HD 37 min.), feikki uutislähetys (3 min.), musiikkivideo ja ainakin yksi easter egg. Ekstrat on tekstitetty suomeksi.

Yhdysvalloissa elokuvasta on julkaistu myös parikymmentä minuuttia pidempi Director's Cut, jolta löytyy visuaalisen ohjaajan kommenttiraidan lisäksi myös muita uusia lisukkeita. Toivottavasti myös tämä versio saadaan joskus Suomeen. (IJ)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: Zack Snyder
Pääosissa: Malin Akerman Billy Crudup Matthew Goode Carla Gugino Patrick Wilson Jackie Earle Haley Jeffrey Dean Morgan
Tarina: David Hayter Alex Tse Dave Gibbons Alan Moore
Kuvaus: Larry Fong
Musiikki: Tyler Bates

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Tekniset tiedot

Vuosi: 2009Kesto: 162 minuuttia
Julkaisija: ParamountKuva:
MPEG-4 AVC 2.40*
Ääniraita: Dolby TrueHD 5.1
 
Ikäraja:
(15)
Kielletty alle 16-vuotiailta. Ennen vuoden 2012 ikärajamerkintäuudistusta tämän julkaisun ikäraja oli 15 vuotta.
VET: 208584EAN: 7332431994683
© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (Paramount) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään