Kino - Arvostelu

Almost Heaven

Nuorena työllistyminen vaatii aloitteellisuutta sekä valmiutta ottaa vastaan hiukan erityisempiäkin projekteja. Harvalla on valinnanvaraa myöskään tulevan työpaikan sijainnin suhteen. Kiinassa tilanne on erityisen paha. 17-vuotias Ying Ling on onnekas. Päivittäinen elannonsaanti varmistuu luksusluokan hautaustoimistolta, joskin kaukaa kotoa.

Tarkkaileva raati arvioi Yingin kädentaidot riittäviksi harjoitusvaiheen tiimoilta. Eloton Anne-nukke muuttuu tuotapikaa vertavuotavaksi ja kalmanhajuiseksi, tuoreeksi ruumiiksi. Vastenmielistä ilmapiiriä parantaa ainoastaan omanikäinen työkaveri. Rakkautta on ilmassa. Olosuhteista huolimatta.

Carol Salterin Almost Heaven valottaa sivujuonessaan kunniakkaan surutyön tärkeyttä kiinalaisessa yhteiskunnassa. Itkevät sukulaiset ja kuoleman aikaansaama pohjaton ikävä toimivat alustana nuoren neidin elämänjanolle. Salter syyttää epäsuorasti Yingin vanhempia heitteillejätöstä, herättäen ajatuksia lapsuuden lopun äkkinäisyydestä. Matka neonvaloja vilkkuvilta pelisaleilta ja kihelmöivästä ensi-ihastumisen värinästä suonikohjuisten jalkojen hierontaan ja ruumisnesteiden pesuun on valitettavan lyhyt.

Fiktion keinoin etenevä dokumentti esitetään DocPoint-festivaaleilla 2018 englanniksi tekstitettynä. (VA)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: Carol Salter

Traileri

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

DocPoint 2018in uusimpia

Ilmoitus

Tekniset tiedot

Vuosi: 2017Kesto: 72 minuuttia
Julkaisija: DocPoint 2018 
  
 
Ikäraja:
(12)
Kielletty alle 12-vuotiailta. Ohjelman saa luovuttaa vain 12 vuotta täyttäneelle.
    

Genre

© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (DocPoint 2018) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään