DVD - Arvostelu

Satiinin puna DVD arvostelu kansi

Satiinin puna

Satin rouge 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Satiinin puna on todella merkittävä elokuva. Se on rohkea kertomus keski-ikäistyvästä yksinhuoltajaäidistä, Liliasta, joka löytää elämäänsä uuden sisällön vatsatanssista. Samalla elokuva valaisee kuvaa itsenäisistä (ja itseään etsivistä) naisista muslimiyhteisössä. Katsoja unohtaa kameran läsnäolon, ja pystyy elämään tapahtumia välissä olevan kankaan ohitse. Kamera vaeltaa rauhallisesti kuvaten vielä tilanteen jälkeenkin, näyttää jokaisen ilmeen ja paljastaa jokaisen tunteen ilman turhia sanoja. Juuri kun puhe vaikenee, vie tanssi taas mukanaan. Ylimääräisiä lavasteita ei ole käytetty, ei liiallisia ääniä, on vain annettu tanssijan viedä ja kameran seurata. Lilia on läsnä jokaisessa kuvassa. Vaikka hän ei sanoisi tai tekisi mitään, onnistuu hän vangitsemaan ja koskettamaan eleettömyydellään kohtauksesta toiseen.

Valitettavaa kyllä, tekniset osa-alueet eivät ylety elokuvan tasolle. Kuva hehkuu Tunisian yössä, mutta valoisissa kohtauksissa terävimpien reunojen värit sekoittuvat aiheuttaen säröilyä. Ääniraita on realistinen, mutta musiikin soidessa aivan liian vaisu. Ekstroja ei ole. (VA)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: Raja Amari
Pääosissa: Hiam Abbass Hend El Fahem Maher Kamoun
Tarina: Raja Amari
Kuvaus: Diane Baratier
Musiikki: Nawfel El Manaa

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Tekniset tiedot

Vuosi: 2001Kesto: 95 minuuttia
Julkaisija: Pan VisionKuva:
Anamorfinen 1.86
Ääniraita: Dolby Digital Stereo
 
Ikäraja:
(11)
Kielletty alle 12-vuotiailta. Ennen vuoden 2012 ikärajamerkintäuudistusta tämän julkaisun ikäraja oli 11 vuotta.
VET: 104716EAN: 6416335176886
© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (Pan Vision) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään