Blu-ray - Arvostelu

Bluray
Blu-ray arvostelu kansi
Blu-Ray
Blu-ray
FullHD

Game of Thrones – The Complete First Season

Valtaistuinpeli 1. kausi 

Elokuva:
Kuva & Ääni: ?
Ekstrat:

Sormusten herran valtaisa suosio nosti fantasian kysynnän yli äyräiden. Eeppisia mittovia tavoittelevista tv-sarjoista vain harva on ollut kiinnostava liiallisen tarjonnan takia. Oikeastaan vain Camelot ja varsinkin Game of Thrones ovat houkutelleet minua ruudun ääreen, mutta ei toki aivan niin paljon, että olisin ladannut matkapuhelimeeni hälytyksiä muutamaksi viikoksi.

Poikkeuksellisen hyvä toteutus on kuitenkin ilmiselvä. George R.R. Martinin romaanisarjaan Tulen ja jää laulu perustuva tv-sovitus hyötyy HBO:n mittavista resursseista palkata laatuluokan näyttelijöiden lisäksi myös tervepäiset käsikirjoittajat ohjaajista puhumattakaan.

Saga ei ole mikään Tolkien-klooni, varsinkaan suorasukaisen seksinsä, insestin ja äkkinäisen väkivallan takia. Se ei ole sitä, vaikka se kuvaa Britannian ja manner-Euroopan rinnakkaismaailmaa. Ei vaikka sen rikkaus piilee juuri moninaisten kansojen, vallanpitäjien ja vähäpätöisten kansalaisten persoonallisessa kirjossa. Valtaistuinpeliä käy peräti seitsemän eri kuningaskuntaa.

Kerronta tavoittaa hyvin sen, miten varhaista keskiaikaa muistuttava moraalikoodisto rakentui olosuhteiden pakosta, tosin mielikuvitusmaailmassa ja -historiassa. Armoa ei voinut antaa, vaikka sitä moni joutui anelemaankin. Ihminen eli vielä toinen jalka eläinlauman tasolla. Kaikki alistettiin oman jälkikasvun turvaamiseksi.

Tämä piti muuten ihan tarkistaa IMDBstä: kuninkaan pyöveli Ilyen näytti kovin tutulta. Kukapas muukaan hän on kuin legendaarinen Wilko Johnson, Dr. Feelgoodin kuilta-ajan kitaristi. Hän tekee sivuosansa kolmessa jaksossa. Kaikkein hienoin suoritus on kuitenkin eräänlaisen Claudius-roolin, ovelan kääpiön taidolla tulkitsevan Peter Dinklagen, joka palkittiin osastaan Emmyllä.

Erinomainen kuva ja ääni. Viidellä levyllä. Ekstroissa interaktiivinen jakso-opas, 30 min. dokumenttia, useita dokumenttikoosteita ja peräti seitsemän kommenttiraitaa. (PS)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: Useita
Pääosissa: Sean Bean Peter Dinklage Lena Headay Emilia Clarke Mark Addy Nikolai Custer-Waldau Michelle Farley Wilko Johnson
Tarina: George R.R. Martin

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Tekniset tiedot

Vuosi: 2011Kesto: 560 minuuttia
Julkaisija: Warner Kuva:
1080p 1.85*
Ääniraita: DTS-HD MA5.1
 
Ikäraja:
(16)
Kielletty alle 16-vuotiailta. Ohjelman saa luovuttaa vain 16 vuotta täyttäneelle.
  EAN: 5051895122716

Genre

© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (Warner ) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään