4K/UHD - Arvostelu

4K UHD arvostelu kansi

Ghost in the Shell

 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Mukaansatempaava scifi-karkki naispuolisesta robocopista (Scarlett Johansson), joka taitaa dekkaroinnin kybertulevaisuudessa.

Japanilaiseen manga-sarjakuvaan pohjautuva toimintajännäri luiskahti lippuluukulla flopiksi, mutta elokuvan reippaasta geneerisyydestä huolimatta kyse tuntuu olevan verrattain elinvoimaisesta genre-viihteestä. Kerronnan vieteri on toki vedetty huomattavan löysälle, joten virkeäksi tätä ei pääse kutsumaan, mutta seikkailun sielu toimii kuitenkin riittävän vetoavasti.

Elokuvilta Matrix ja Blade Runner paljon lainaava viihdyke onnistuu lopulta vain vaivoin raivaamaan itselleen reviirin genren merkkiteosten lomaan. Elokuvaa on aiheellisesti kritisoitu japanilaisten hahmojen miehittämisestä ulkomaisilla näyttelijöillä. Tuloksena onkin erikoinen mikstuura New Yorkia ja Tokiota, joka toimii tulevaisuuden sekoituskattilana, mutta olisi voinut toimia iskevämmin autenttisemmalla otteella. Scarlett Johanssonin suoritusta pääosassa on kehuttu, mutta tällä kertaa on vaikea välttyä ajatukselta, että moni muukin näyttelijä olisi pystynyt samaan - ja ehkä vielä parempaan.

Elokuvan ilme on asiallisen vakava, mutta myös yksittäisten hölmöilyjen virta on tasainen - kuka esimerkiksi antaisi kuulusteltavalle mahdollisuuden hirttää itsensä?

Hallittu ja vakaa 4K-kuva näyttää komealta HD-kuvalta, mutta tukahdutetun jäsentynyttä väritoistoa lukuun ottamatta esillä ei ole merkkejä varsinaisesta 4K-loistosta. Peräti 5K:na kuvattu elokuva on viimeistelty ja masteroitu 2K-tasossa, joten kyse ei myöskään ole aidosta 4K:sta. Tällä kertaa myös HDR-väritoisto jää latteaksi, mutta oletettavasti taiteellisista syistä sillä anti on kuristetusta luonteestaan huolimatta vivahteikasta. Utuinen ääniraita luo ajattoman dekkarin tunnelmaa, jossa yhdistyy scifi ja film noir bladerunnermaisesti taitettuna.

Itse 4K-levy on ekstraton, mutta boksista löytyy myös elokuvan HD-versio omalta levyltään. HD-levyllä lisukkeina making of (30min.) ja kaksi koostetta (22 min.). Olemme arvioineet HD-version oppaassa erikseen. (IJ)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: Rupert Sanders
Pääosissa: Scarlett Johansson Michael Carmen Pitt Pilou Asbaek Chin Han Juliette Binoche
Tarina: Jamies Moss Ehren Kruger Shirow Masamune
Kuvaus: Jess Hall
Musiikki: Clint Mansell

Traileri

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Tekniset tiedot

Vuosi: 2017Kesto: 107 minuuttia
Julkaisija: ParamountKuva:
4K HDR 1.78
Ääniraita: Dolby Atmos
 
Ikäraja:
(12)
Kielletty alle 12-vuotiailta. Ohjelman saa luovuttaa vain 12 vuotta täyttäneelle.
  EAN: 7340112739041

Genre

© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (Paramount) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään