DVD - Arvostelu

Tappava ase - Director's Cut DVD arvostelu kansi

Tappava ase - Director's Cut

Lethal Weapon 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Seitsemällä minuutilla pidennetty ohjaajan versio, joka tarjoaa hyvien uusien kohtauksien ohella myös aiempaan versioon nähden täysin ylivertaisen kuvan ja äänen.

Kun Tappava ase -sarjan ykköselokuva tuli Suomen teatterilevitykseen, en arvostellut sitä kovinkaan korkealle. Yli 10 vuotta myöhemmin kuitenkin ihmettelee, kuinka hyvä Mel Gibson oli roolissaan psykoottisena itsemurhakandidaattina.

Sarjan nimi perustuu sanaleikkiin, jota on vaikea kääntää oikein: kuolettavaksi luokiteltava ase. Sarjasta muodostui kaikkien aikojen paras roskaelokuvasarja, jonka katsominen peräperää on huomattavasti mukavampi kokemus kuin Rocky I-VI.

Saman osan sisälle mahtuu kuitenkin briljantteja kohtauksia ja aika limbojakin peräjälkeen.

Jokaisen osan ohjasi Richard Donner, joka pystyi viemään buddy/buddy-poliisielokuvan äärirajoillensa. Suurin kunnia kuuluu toimintakomedian taitajille, Mel Gibsonille ja Danny Gloverille. Nuoren ja vanhan kytän yhteispeli saavutti sellaisen kulttiaseman, että siitä tehtiin metavitsi Gibsonin tähdittämään Maverickiin, jossa Gloverilla oli cameorooli.

Ensimmäinen osa on aika tuima elokuva, joka ottaa vielä itsensä jonkin verran vakavasti. Lopun kaksintaistelu Gary Buseyn kanssa on tosin lapsellinen. (PS)

Kuva on ajoittain havaittavan pehmeä ja rakeinen, mutta pääosin jälki on ikäisekseen erinomaisen tarkkaa. Väritoistossa ei ilmene ongelmia, eikä roska valtaa kuvaa. Ääniraita on dialogiltaan moitteettoman selkeä ja tehosteet toimivat kohtuudella ja koskaan korvaan särähtämättä. Tilavaikutelmaa on niin ikään pyritty luomaan, mutta pääosin vaikutelma on jokseenkin keinotekoinen. Jenkkipainoksen DTS-ääniraita puuttuu. Ekstraton. (IJ)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: Richard Donner
Pääosissa: Mel Gibson Danny Glover Gary Busey
Tarina: Shane Black
Kuvaus: Stephen Goldblatt
Musiikki: Eric Clapton Michael Kamen

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Tekniset tiedot

Vuosi: 1987Kesto: 112 minuuttia
Julkaisija: SandrewKuva:
Anamorfinen 1.78
Ääniraita: Dolby Digital 5.1
    

Genre

© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (Sandrew) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään