DVD - Arvostelu

Taistelutoverit DVD arvostelu kansi

Taistelutoverit

Band of Brothers 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Steven Spielbergin ja Tom Hanksin HBO:lle tuottama, Steven Ambrosen tosipohjaiseen kirjaan perustuva 10-osainen minisarja seuraa toisessa maailmansodassa yhtä laskuvarjokomppaniaa koulutuksesta Hitlerin kukistumiseen asti. Enemmän kuin minisarja - ennemminkin maksisarja, jonka kohdalla määrä edellyttää myös laatua. Niin ikään ehdottomasti enemmän kuin vain Pelastakaa sotamies Ryanin jatko-osa. Mielenkiintoinen ja uskottava kokonaisuus, joka etenee miellyttävän sulavasti, vaikka seurattavia hahmoja ja tapahtumia on runsaasti.

Rooleihin on löydetty aplodien arvoiset näyttelijät, joista David Schwimmer on kenties kasvona kulunein, mutta hänkin silti uralleen epätyypillisessä osassa mainion osuva. Teknisesti liikutaan lähellä Ryania ja jälki onkin miltei mykistävän taidokasta. Jaksot on taltioitu pareittain viidelle levylle, joiden lisäksi mukana on yksi ekstralevy. Julkaistu sekä pahvi- että peltikotelossa, joista jälkimmäinen on rajoitetun erän erikoispainos. Sisältö on molemmissa sama.

Kuva on sekä vaaleissa että tummissa otoksissa erinomaisen elävä ja tarkka. Kuvakohina on likimain ainoa havaittava heikkous, eikä sekään muodostu rasitteeksi kuin harvoissa yksittäisissä otoksissa. Ääniraita on niin ikään korkeatasoinen, eikä sen enempää dialogin kuin tehosteidenkaan toistossa ole tähdellistä moitittavaa. 5.1 -miksaus herää henkiin aina siirryttäessä taistelukentälle, ja etenkin etusektorilla tilakuva on kauttaaltaan vaikuttava. Myös takakanavat tuovat hyvän lisän tilakuvaan, vaikkei tässä suhteessa Ryanin tasolle päästäkään.

Ekstralevyllä erinomainen dokumentti todellisista tapahtumista ja ihmisistä (78min./anamorfinen), verrattain laadukas making of (30 min.), Ron Livingstonen mielenkiintoinen 12-osainen videopäiväkirja (56 min.), koosteita hahmoista (12 min.), Normandian ensi-ilta (3 min.) ja Jeepin mainos. Lisäksi hyvä DVD-ROM -osio. (IJ)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: Useita
Pääosissa: Scott Grimes Damian Lewis Ron Livingston Shane Taylor Donnie Wahlberg
Tarina: Erik Jendresen Bruce C. McKenna Stephen Ambrose Erik Bork John Orloff Graham Yost
Kuvaus: Joel Ransom
Musiikki: Michael Kamen

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Tekniset tiedot

Vuosi: 2001Kesto: 782 minuuttia
Julkaisija: SandrewKuva:
Anamorfinen 1.78
Ääniraita: Dolby Digital 5.1
    

Genre

© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (Sandrew) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään