Blu-ray - Arvostelu

Bluray
Blu-ray arvostelu kansi
Blu-Ray
Blu-ray
FullHD

The Post

 

Elokuva:
Kuva & Ääni: ?
Ekstrat:

Huikea kertomus vuoden 1971 Washington Postista, missä konkari lehtimies (Tom Hanks) ja lehden kokematon omistaja (Meryl Streep) päätyvät keskelle Vietnamin sotaa ja Yhdysvaltojen hallintoa kolhivaa uutisjuttua. Parivaljakon johdolla lehden toimittajat sukeltavat syvälle Pentagonista vuodettujen asiakirjojen perässä yrittäen sekä pitää Nixonin hallinto rehellisenä, että perinteikäs sanomalehtitalo hengissä — vaikka nämä tavoitteet paikoin tuntuvat vastakkaisilta hankkeilta.

Mykistävän komeasti kerrottu tarina on koukuttava ja koskettava tarina, joka ottaa fokuksekseen paitsi Watergaten skaandalia edeltäneet kohutapahtumat, ja niihin liittyvän salapoliisityön, myös lehden omistajan Katherine Grahamin tarinan. Graham nousi yllättäen perheensä lehden johtoon kun tämän puoliso teki itsemurhan. Elokuvan aikana symbolisesta kärkikuvasta selkärangalliseksi johtajaksi nouseva Graham on tässä yhtä paljon keskiössä kuin itse asiakirjojen jäljitys, mutta draamallinen symbioosi on eleettömän toimiva. Tom Hanksin näyttelemä päätoimittaja Ben Bradlee, on yhtä lailla merkittävä ratas koneistossa ja ohjaaja Spielbergin käsissä loistava apuri ja vastapooli Grahamille.

Tyylipuhdas elokuva on viimeiseen asti kiehtova tositarina periodiaan vasten virheettömästi kerrottuna. Elokuvan viimeiset kuvat menevät ohjaajalle nyt tyypilliseen tapaan hieman yli, mutta pieni alleviivaus sallittakoon kun eepos on muutoin virheettömän elegantti ja koukuttava.

Komean elegantti kuva tasapainoilee hienosti 70-luvun ja nykypäivön välillä löytäen ilmeen, joka on korrekti periodille mutta myös iskevä nykypäivään. Kuvaus on myös muutoin ihailtavan vetreää ja virkeän hengittävää. Taidokas ääniraita nostaa musiikin kertaalleen melkein dialogin päälle, mutta tekee kaiken tietoisesti ja tyylikkäästi. Ekstroissa kolme kiinnostavaa koostetta elokuvan synnystä. (IJ)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: Stephen Spielberg
Pääosissa: Meryl Streep Tom Hanks Sarah Paulson Bob Odenkirk Tracy Letts Bradley Whitford Bruce Greenwood Matthew Rhys
Tarina: Liz Hannah Josh Singer
Kuvaus: Janusz Kaminski
Musiikki: John Williams

Traileri

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Tekniset tiedot

Vuosi: 2018Kesto: 116 minuuttia
Julkaisija: Nodisk FilmKuva:
1080p 1.85
Ääniraita: DTS-HD MA 5.1
 
Ikäraja:
(7)
Kielletty alle 7-vuotiailta. Täysi-ikäisen seurassa elokuvan saa esittää enintään kaksi vuotta nuoremmalle.
  EAN: 7332421064242

Genre

© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (Nodisk Film) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään