Blu-ray - Arvostelu

Bluray
Blu-ray arvostelu kansi
Blu-Ray
Blu-ray
FullHD

Robin Hood

 

Elokuva:
Kuva & Ääni: ?
Ekstrat:

Gladiaattori-kaksikon Ridley Scott & Russell Crowe kädenjälkeä huokuva Robin Hood pyrkii uuttamaan tarun lukuisista eri versioista sen aidoimman ja todennäköisimmän kantamuodon. Tuloksena on vetävän rouhea ja upean virtaviivainen uudelleenkerronta legendan synnystä, joka saa muut filmatisoinnit Kevin Costnerin tähdittämä lemmenluritus etunenässä vaikuttamaan pahasti kulahtaneilta.

Puitteiltaan komea ja yksityiskohdiltaan elävä elokuva hivuttaa neuvokasta rivisotilasta uskottavasti kohti koko maailman tunnistamaa sankaria, eivätkä harvat tavaramerkkiotoksetkaan pistä silmään. Rikkailta ryöstely ei kuulu vielä tässä miehen repertuaariin, mutta onnettaren suomat mahdollisuudet tulevat muutoin hanakasti hyödynnetyksi.

Pääosan Russell Crowe on odotetusti vahvoilla roolissa, jolla on paljon yhteistä Gladiaattorin Maximuksen kanssa, joskin nyt motivaationa on vääryyden oikaiseminen ilman koston vivahteita. Sorto johtaa oikeutettuun vastarintaan ja loppu on historiaa.

Kerronnan tahti löystyy hieman elokuvan loppupuoliskolla, mutta sinne asti imu on jopa viiden tähden arvoista. Hienoinen tyylivirhe on myös sankarin miltei yhtäaikaiselta vaikuttava melskaaminen usealla rintamalla lopun kahinoissa.

Tässä arvioidun ohjaajan version lisäksi levyltä löytyy 16 minuuttia lyhyempi alkuperäinen teatteriversio.

Erinomainen kuva ja ääni. Tyylikkään tummasävyinen ja rikkaan erotteleva kuva virittää lumoavan periodiuskottavan maailman. Iskevä, tehokkaalla musiikkiraidalla varustettu ääniraita luo hyvin tunnelmaa. Tilakuva ei vedä huomiota itseensä kikkailulla, mutta ympäröi katsojan hyvin.

Yllättävän suppeiden ekstrojen pääantia on hajanainen kuva-kuvassa-kommenttiraita, joka pyörii vain teatteriversion yhteydessä, mutta liittyy silti vain vaivoin jos lainkaan kulloinkin käsillä olevaan kohtaukseen. Kommenttiraidan sisältö sinällään on mielenkiintoista, mutta toteutuksena yksi yhtenäinen kooste olisi ollut paljon parempi vaihtoehto. Lisäksi mukana on kuvagallerioita alustuksin. Traileri pitää hakea BD-Liven puolelta. (IJ)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: Ridley Scott
Pääosissa: Russell Crowe Cate Blanchett William Hurt Mark Strong Mark Addy Oscar Isaac Danny Huston Eileen Atkins Max Von Sydow
Tarina: Brian Helgeland Ethan Reiff Cyrus Voris
Kuvaus: John Mathieson
Musiikki: Marc Streitenfeld

Traileri

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Kuvat

Rooman legioonalaisesta Englannin ristiretkeläiseksi edennyt Russell Crowe on elementissään
Rooman legioonalaisesta Englannin ristiretkeläiseksi edennyt Russell Crowe on elementissään
Romantiikka jää elokuvassa sivualalle, mutta sama ei päde Cate Blanchettin lujaluonteiseen Marioniin
Romantiikka jää elokuvassa sivualalle, mutta sama ei päde Cate Blanchettin lujaluonteiseen Marioniin

Tekniset tiedot

Vuosi: 2010Kesto: 140/156 minuuttia
Julkaisija: UniversalKuva:
MPEG-4 AVC 2.40*
Ääniraita: DTS-HD MA 5.1
 
Ikäraja:
(15)
Kielletty alle 16-vuotiailta. Ennen vuoden 2012 ikärajamerkintäuudistusta tämän julkaisun ikäraja oli 15 vuotta.
VET: 234587EAN: 5050582764239

Genre

© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (Universal) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään