DVD - Arvostelu

Truman DVD arvostelu kansi

Truman

 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

HBO:n tuottama elokuva kertoo Harry S. Trumanin tarinan missourilaisesta maanviljelijästä, tykistön kapteeniksi, kunnallispoliitikoksi, senaattoriksi, varapresidentiksi ja lopulta itse presidentiksi. Elokuva piirtää kuvan partiopoikamaisesta hyväntekijästä, joka pysyy aina uskollisena omille arvoilleen ja korkeammille periaatteille vaikka vastaan tulevat moraaliset kysymykset vain pahenevat pienen paikallisen korruption hyväksymisestä suuremman hyvän nimissä, aina Hiroshiman ydinpommin pudottamiseen. Asiapitoinen, verrattain uskottava ja historiallisesti kattava, mutta ei draamana suoranaisesti koskettava.

Gary Sinise tekee uskottavan suorituksen Trumanina, vaikka ajoittain onkin vaikea tietää mikä osa on esikuvaa ja mikä Sinisen manerismia. Myös maskeeraus on uskottavaa, vaikka tarina kattaa useamman kymmenen vuoden ajanjakson vuodesta 1917 aina vuoteen 1953 asti.

Hyvä perustason kuva, joka vaikuttaa hivenen pehmeältä mutta suoriutuu silti tehtävästään kunnialla. Ääniraita ei juuri musiikilla tai tehosteilla ilottele, mikä ei välttämättä dokumentaarimaiseen otteeseen istuisikaan, mutta dialogi välittyy moitteettomasti. Ekstraton. (IJ)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: Frank Pierson
Pääosissa: Gary Sinise Diana Scarwid Richard Dysart Colm Feore James Gammon
Tarina: David McCullough Thomas Rickman
Kuvaus: Paul Elliott
Musiikki: David Mansfield

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Tekniset tiedot

Vuosi: 1995Kesto: 134 minuuttia
Julkaisija: Warner Bros.Kuva:
Anamorfinen 1.78*
Ääniraita: Dolby Digital Stereo
 
Ikäraja:
(3)
Sallittu kaikenikäisille. Ennen vuoden 2012 ikärajamerkintäuudistusta tämän julkaisun ikäraja oli 3 vuotta.
VET: 206662  

Genre

© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (Warner Bros.) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään