Blu-ray - Arvostelu

Bluray
Blu-ray arvostelu kansi
Blu-Ray
Blu-ray
FullHD

Da Vinci -koodi - Extended Cut - 2 Disc Set

The Da Vinci Code 

Elokuva:
Kuva & Ääni: ?
Ekstrat:

Da Vinci -koodi kuuluu populaarikulttuurin historiaan merkittävänä ilmiönä. Alkuperäinen Dan Brownin romaani nousi nopeasti sekä myydyimpien kirjojen listalle, että puheenaiheeksi moniin kahvipöytäkeskusteluihin ympäri maailmaa. Kohua ja porua riitti pitkäksi aikaa, ja katolinen kirkko huusi aiheellisesti sutta, mutta silti kyseessä ei ole pelkkä skandaalihakuinen rahastusyritys.

Elokuvan tarjoama matka on huikea, näppärästi rakennettu aarrejahti, joka stimuloi kevyesti aivonystyröitä soljuvasti avautuvilla vihjeillä, ja hivelee samalla aisteja viimeistä piirtoaan myöten lumoavalla audiovisuaalisella toteutuksella. Suurelta osin teho perustuu myös siihen, että tarinan salaseurat ja juonittelut pureutuvat miltei salakavalan tehokkaasti tosimaailmaan realiteetteihin ja uskontoon helposti liitettäviin epäilyksiin. Kansallisaarre-seikkailut ja muut Brownin tarinan vanavedessään nostattamat pikselipainotteiset matkailumainokset latistuvat tämän rinnalla auttamatta kaukaisiksi peränpitäjiksi.

Ensiluokkainen audiovisuaalinen toteutus punoo vakuuttavan rikkaan maailman, joka huokuu jännitystä ja historian havinaa jokaista artefaktia, risahdusta ja tuikitavallista naarmua myöten. Värikylläinen ja moitteettoman hallittu kuva on upeaa katsottavaa, vaikka aivan viimeinen terä jää toiston yksityiskohtaisuudesta selvästi puuttumaan. Ääniraita toistaa dialogin välittömästi, Hans Zimmerin mahtipontisen musiikin vakuuttavasti ja osaa ottaa tilan haltuun moninaisin tehostein.

Elokuvalevyltä löytyy lisukkeiksi ohjaajan kommentit valikoituihin kohtauksiin (yht. 38 min.), mielenkiintoinen (joskin jo turhankin interaktiivinen) kuva-kuvassa-taustatietopaketti, sekä lupaava näyte ja traileri prequelistä Enkeleitä ja demoneja. Varsinaisella ekstralevyllä ohjaajan tunnelmia (2 min.), Dan Brownin haastattelu (5 min.), kaksi-osainen making of (yht. 37 min.) ja koosteita hahmoista (32 min.), kuvauspaikoista (16 min.), lavasteista (9 min.), rekvisiitasta (10 min.), taideteosten kopioinnista (6 min.), symboliikasta (6 min.), tehosteista (15 min.), musiikista (yht. 13 min.), Mona Lisasta (7 min.) ja kirjan adaptaatiosta (11 min.). Näistä katsomisen arvoisia ovat etenkin Dan Brown haastattelu ja koosteet tehosteista, kuvauspaikoista, rekvisiitasta ja kirjan adaptaatiosta. Lisäksi paketista löytyy 31-sivuinen vihko taustatietoa. Harmillisesti traileri jää vielä puuttumaan. Kaikki ekstrat esitetään HD-muodossa, mutta niitä ei ole tekstitetty suomeksi. (IJ)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: Ron Howard
Pääosissa: Tom Hanks Audrey Tautou Ian McKellen Alfred Molina Jürgen Prochnow Paul Bettany Jean Reno
Tarina: Akiva Goldsman Dan Brown
Kuvaus: Salvatore Totino
Musiikki: Hans Zimmer

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Tekniset tiedot

Vuosi: 2006Kesto: 175 minuuttia
Julkaisija: SonyKuva:
MPEG-4 AVC 2.40*
Ääniraita: Dolby True-HD 5.1
 
Ikäraja:
(15)
Kielletty alle 16-vuotiailta. Ennen vuoden 2012 ikärajamerkintäuudistusta tämän julkaisun ikäraja oli 15 vuotta.
VET: 202706EAN: 5051160247373

Genre

© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (Sony) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään