DVD - Arvostelu

28 päivää myöhemmin DVD arvostelu kansi

28 päivää myöhemmin

28 Days Later 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Virus muuttaa ihmiset verenhimoisiksi raakalaisiksi. Maailmanloppu uhkaa, mutta pieni siviilijoukko ja sotilasosasto sinnittelevät tukikohdassaan.

Hyytävässä ja ahdistavassa kauhuelokuvassa ei ole juuri muuta vikaa kuin sen asetelman kaikkinainen yhteneväisyys Romeron Zombie-trilogiaan. Richard Matheson -filmatisoinnit "The Last Man on Earth" ja "Omega Man" saivat kuitenkin modernin manttelinperijän.

Tämä spoilaa hieman: elokuvan viimeinen repliikki puhutaan suomeksi. Boylen ystävä Jukka (sukunimi tuntematon) lainasi ääntään. Lentokoneen RAF-tunnuksia ei ikävä kyllä voitu muuttaa, mutta ajatus on hieno. Suomalainen pelastaa britit, nuo maailmanhistorian raa'immat imperialistit.

Laadukas kuva, jonka rakeisuus on tietoista todellisuutta dokumentinomaisuudessaan. Tekijät käyttivät 35-millisen lisäksi videokuvaa; sairastuneita kuvattiin tavallista useampia ruutuja sekunnissa käyttävällä kameralla. Lopputulos on häkellyttävä. Erinomainen ääniraita tihentää hienosti paranoidia tunnelmaa. Väärä NTSC-aika kannessa. Ekstroihin on tallennettu kommenttiraita äänellä ja tekstein, seitsemän (14 min.) poistettua kohtausta kommentein, vaihtoehtoloppu ja sen kuvakäsikirjoitus, 22 min. dokumentti, musiikkivideo ja kuvagalleria kommentein. (PS)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: Danny Boyle
Pääosissa: Alex Palmer Bindu De Stoppani Jukka Hiltunen David Schneider Cillian Murphy
Tarina: Alex Garland
Kuvaus: Anthony Dod Mantle
Musiikki: John Murphy

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Tekniset tiedot

Vuosi: 2002Kesto: 108 minuuttia
Julkaisija: FSFilmKuva:
Anamorfinen 1.84
Ääniraita: Dolby Digital 5.1
    

Genre

© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (FSFilm) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään