DVD - Arvostelu

Robinson Crusoe DVD arvostelu kansi

Robinson Crusoe

Crusoe 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Näyttävästi kuvitettu lapsenmielinen seikkailusarja heittää Robinson Crusoen ja Perjantain 13 uuteen seikkailuun. Xena ja Hercules -tyyliseen ilmaisuun pyrkivä sarja ottaa innoituksensa Daniel Defoen kuuluisasta romaanista, mutta ei alistu sen suoraviivaiseksi filmatisoinniksi.

Sarja kietoo tarinansa ympärille tavanomaisen kokoelman helppoja vitsejä ja turvallisen jännittäviä tilanteita, mutta ote on lopulta virkeä ja taustalla on nähtävissä monia alkuperäistarinan teemoja. Sajan miltei hauskinta antia onkin seurata kuinka kolonialistisia ja naiivin rasistisia teemoja sisältänyt tarina kääntyy nykypäivän tv-sarjaksi.

Yllättäen myös sarjan tuotantoarvot ovat hienosti kohdallaan, sillä saarimiljöö välittyy kuvauksellisesti ja Crusoen ympäri saarta virittelemät ihmemiesmäiset rakennelmat näyttävät hyvältä myös tietokonetehostein toteutettuna.

Tasokas kuva toistaa viitseliään puvustuksen, lavastuksen ja miljööt hallitun komeasti. Lievää ylimääräistä värinää hiipii kuvaan toisinaan, ja myös pienimuotoista blokkiintumista on muutamaan otteeseen nähtävissä isolta kankaalta katsottaessa, mutta käytönnössä näistä ei ole häiriöksi asti. Dolby Digital 5.1 -ääniraita luo asiallisesti tunnelmaa musiikin ja tilakuvan avustuksella, vaikka anti jääkin perin geneeriseksi. Ekstraton. (IJ)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: Useita
Pääosissa: Philip Winchester Mia Maestro Sean Bean Sam Neill Joaquim Almeida
Kuvaus: Jon Joffin
Musiikki: James Gelfand James Seymour Brett

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Tekniset tiedot

Vuosi: 2008Kesto: 534 minuuttia
Julkaisija: ParamountKuva:
Anamorfinen 1.78*
Ääniraita: Dolby Digital 5.1
 
Ikäraja:
  EAN: 5706132793845

Genre

© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (Paramount) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään