Blu-ray - Arvostelu

Bluray
Blu-ray arvostelu kansi
Blu-Ray
Blu-ray
FullHD

Westworld

 

Elokuva:
Kuva & Ääni: ?
Ekstrat:

Michael Crichtonin ensimmäinen oma ohjaus oli elokuva-alalle yllätys, sillä aiemmin hän oli kunnostautunut kirjailijana ja novellistina, jota kiinnosti teknologian vaikutus ihmiselon eri muotoihin.

Westworldin eli Tappokoneen alkuperäisidea tuli luultavasti Ray Bradburyn novellista Savanni, jossa lapset viettävät aikaansa keinotekoisessa leijona-alueella, mikä johti vanhemmat aikamoisen kohtalon käpäliin.

Bradbury meni Philip K. Dickin Blade Runnerin tapaan jo pidemmälle, sillä Tappokoneessa pääpaino on vielä roboteissa. Niiden uhka sentään oli tuttu jo varhaisimmista tieteiselokuvista, 1950-luvulla Isaac Asimovin romaaneista ja jopa Russ Manningin Magnus-sarjakuvista alkaen.

Hyvinvoivien huvipuisto Delos sisältää kolme miljöötä: villi länsi, ritariaika ja roomalainen huvittelu. Kävijöille järjestetään räätälöityjä tapahtumia, joiden vastapoolina toimivat robotit, joita ei hevin erota aidoista ihmisistä.

Tiedemiehet ovat ihmeissään, kun jopa robotit alkaa omaksua evoluutiomaisia ja yhteisöllisiä kehitystarpeita. Robotit menevät sekaisin.

Käytännössä tarina toistettiin parikymmentä vuotta myöhemmin Jurassic Parkissa, joka perustui Crichtonin romaaniin.

Tappokone tuntui aikoinaan hyvinkin tehokkaalta varsinkin siksi, että aikansa pikkupojat leikkivät vielä innokkaasti länkkäreitä. Tv-sarjojen ja elokuvien kulta-aika oli vasta hiipumassa 15 vuoden huippukauden jälkeen. Teho ei ole tosin paljonkaan heikentynyt. Tämä on edelleen erinomaista ja ajattelemisen aihetta antavaa viihdettä.

Suorastaan nerokkaana voi pitää ideaa pukea Chris Larabee Adamsin mustat cowboy-vaatteet uudestaan Yul Brynnerin päälle elokuvasta 7 rohkeata miestä (1960).

Kuva näyttää ja ääniraita kuulostaa paremmalta kuin koskaan. Ekstroissa 9 min. dokumentti, kohtuullisen katsottava ja vähintäänkin mielenkiintoinen 48 min. Beyond Westworld tv-sarjan pilotti ja traileri. Jenkkilevy. Pyörii myös eurooppalaisissa laitteissa. (PS)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: Michael Crichton
Pääosissa: Richard Benjamin Yul Brynner James Brolin
Tarina: Michael Crichton
Musiikki: Fred Karlin

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Tekniset tiedot

Vuosi: 1973Kesto: 89 minuuttia
Julkaisija: WarnerKuva:
1080p 2.40*
Ääniraita: DTS-HD MA5.1
  EAN: 88392926601

Genre

© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (Warner) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään