4K/UHD - Arvostelu

4K UHD arvostelu kansi

The Mummy

 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Egyptologin märistä painajaisista uutettu Muumio-saagan rebuutti kokoaa makean toimintaseikkailun, joka ei säästele sen enempää ihmishenkiä kuin tuhansia vuosia vanhoja reliikkejä. Kyse ei onneksi ole suoraviivaisesta uusinnasta takavuosien Brendan Fraser -hupailulle, kuten luulla voisi, vaan hivenen tiukkaotsaisemmasta jännäristä, joka esittelee muumiot uudelle sukupolvelle samalla tavalla kuin vuoden 1999 Fraser-seikkailu tai vuoden 1932 Boris Karloff -klassikko. Nyt kyse on itse asiassa Universalin monstereiden oman Kostajat-tiimin kokoamisesta, missä tämä on ensimmäinen näytös.

Tom Cruise ottaa miespääosan napakasti, ja aavistuksen perinteistä sankarin roolia kiertäen. Nykypäivän Irakissa aarteenmetsästäjänä sivutienestejä vetävä miekkonen joutuu keskelle ikiaikaista hyvän ja pahan taistelua aivan omaa ahneuttaan, mutta oppii vähitellen sankarin elkeet. Cruise selviää tässä toiminnasta ja jopa tunteista puhtain paperein, vaikka jokunen onliner-heitto korvaan särähtääkin. Cruisen rinnalla väkevimmän vaikutuksen tekee Russell Crowe yllättävässä Jekyll/Hyde-roolissaan, josta epäilemättä pedataan samanlaista hahmoa kuin Samuel L. Jacksonilla on kostajissa. Myös Sofia Boutella tekee viekottelevan tappavan suorituksen geneerisenä pahiksena, joka kanavoi ripauksen edesmenneen Aaliyahin suoritusta Kadotettujen kuningattaressa. Näiden vanavedessä Annabelle Wallis jää pakollisena katalyyttinä hienoiseksi statistiksi.

Lopputuloksena on komean näyttävä ja visuaalisesti mielenkiintoinen seikkailu, joka onnistuu myös tarinaltaan uudistamaan lajityyppiään ilman, että tämä tuntuisi pyhäinhäväistykseltä tai sekametelisopalta. Hyvä trippi, joka luo uskoa "Dark Universe" -nimellä kulkevaan uuden Monsterit-saagan vetovoimaan myös tulevissa osissaan. Seuraavana vuorossa on ilmeisesti Javier Bardemin tähdittämä Frankenstein ja sen perään Johnny Depp näkymätömänä miehenä tai Channing Tatum Van Helsingin saappaissa.

Filmille kuvattu ja 2K:na masteroitu elokuva näyttää valtaosin komealta. Filmirae on nähtävissä paikoin korostetusti ja useampi otos jää pehmeäksi jopa HD-asteikolla, mutta silmäkarkki toistuu tästä huolimatta näyttävästi. HDR-väritoisto on väännetty lämpimän puolelle, eikä anti tältä osin ole vivahteikkainta HDR:ää, mutta nättiä ja hallittua. Tehokas ääniraita pysyy mukana toiminnassa.

Boksin niin ikään sisältämältä HD-version levyltä löytyy ekstroiksi tekijöiden kommenttiraita (mukana ohjaaja, Boutella, Wallis ja Johnson), poistettuja kohtauksia ja puolentusinaa koostetta elokuvan synnystä. (IJ)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: Alex Kurtzman
Pääosissa: Tom Cruise Annabelle Wallis Sofia Boutella Jake Johnson Courtney B. Vance Marwan Kenzari Russell Crowe
Tarina: David Koepp Christopher McQuarrie Dylan Kussman Jon Spaiths Alex Kurtzman Jenny Lumet
Kuvaus: Ben Sersin
Musiikki: Brian Tyler

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Tekniset tiedot

Vuosi: 2017Kesto: 110 minuuttia
Julkaisija: UniversalKuva:
4k HDR 2.40
Ääniraita: Dolby Atmos
 
Ikäraja:
(12)
Kielletty alle 12-vuotiailta. Ohjelman saa luovuttaa vain 12 vuotta täyttäneelle.
  EAN: 5053083128371

Genre

© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (Universal) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään