Blu-ray - Arvostelu

Bluray
Blu-ray arvostelu kansi
Blu-Ray
Blu-ray
FullHD

Terminator - pelastus

Terminator Salvation 

Elokuva:
Kuva & Ääni: ?
Ekstrat:

Neljäs Terminator-elokuva palauttaa saagan asiallisen synkille urille vuoteen 2018, jolloin John Connorista on tullut kaikkien tuntema vastarintataistelija, joka omalla esimerkillään ja säännöllisillä radiopuheillaan valaa hajanaisiin taisteluyksiköihin uskoa koneiden vallan kukistamisesta. Elokuvassa koneet hallitsevat tomuista maailmaa, mutta lopullisen voiton saavuttamiseksi Skynetin on löydettävä ja eliminoitava John Connor, Kyle Reese ja 8 muuta ihmiskunnan kohtalon ratkaisevaa henkilöä. Samaan aikaan vastarinta valmistelee vastaiskuaan.

Tarina täydentää aukkoja aiempien elokuvien muisteluiden väleistä näyttäen muun muassa Johnin ja Reesen kohtaamisen, vastarintakomennon, tuhoamisleirit, tuotantolinjat ja koko joukon uusia ja vanhoja terminaattoreita. Samalla elokuva toistaa yllättävän paljon kohtauksia aiemmista elokuvista – erityisen silmiinpistäviä ovat T2:sen rekkakohtauksen varionti ja paikoin kuvakulmantarkka loppuyhteenoton imitointi. Kuvasto tuntuu ottaneen vaikutteita myös genren muista merkkielokuvista Maailmojen sota, Matrixit, Transformersit ja Aliensit mukaan lukien. Klooni tämä ei kuitenkaan ole, vaan pikemminkin eräänlainen intertekstuaalinen tulevaisuudenvisio.

Elokuva tarjoaa lopulta tarinallisesti vain vähän uutta, ja lisänimi pelastus tuntuu sekin viittaavan enemmän Sarah Connorin loppupuheeseen T2:ssa koneiden kapasiteetista inhimillisyyteen kuin suoranaisesti ihmiskunnan lopulliseen voittoon. Samoin aivan kaikkia kaanonin avaintapahtumia ei ehditä käydä läpi, joten taistelun on välttämättä jatkuttava. Sen sijaan tarjolla on alusta loppuun hellittämättöntä rymistelyä ja tyylikkäästi, joskin hivenen turhan puhtoisesti luotuja tulevaisuudenkuvia tuomiopäivän jälkeisestä maailmasta. Sanottava myös on, että Christian Bale selviää roolistaan rosoisen karismaattisesti, vaikka eniten ulottuvuutta tässä löytyykin elokuvan yrmystä ääniraidasta.

Levyltä löytyy sekä alkuperäinen teatteriversio, että pari minuuttia pidempi uusi ohjaajan versio. Uusi versio lisää oikeastaan vain yhden lyhyen nakuilujakson, eikä hetkauta lopputulosta suuntaan jos toiseenkaan.

Elokuvateatterissa masentavan suttuiselta ja tärisevältä näyttänyt kuva yltää nyt kotiteatterissa ensiluokkaiseen jälkeen. Kuva on erinomaisen terävä, virheettömän hallittu ja rajoitetulta väripaletiltaan myös tyylikäs. Yrmy ääniraita pakkaa rytinää ja pauketta tilan täydeltä, aivan kuten kesän suurimman toimintaleffan tuleekin. Myös Danny Elfmanin musiikkiraita toimii tunnelmallisesti.

Ekstroissa rikas, joskin hajanainen kuva-kuvassa-kommenttiraita ja sarja koosteita elokuvan teosta aina sagan uudistamisesta (19 min.) yksittäisten hilavitkuttimien ideointiin (yht. 38 min.). Ekstrat esitetään HD-muodossa. Lisäksi mukana on nettipohjainen pop-up-triviapaketti ja Terminatoir 3:sen traileri. Kaikki ekstrat esitetään HD-formaatissa. (IJ)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: McG
Pääosissa: Christian Bale Sam Worthington Anton Yelchin Bryce Dallas Howard Helena Bonham Carter
Tarina: John D. Brancato Michael Ferris
Kuvaus: Shane Hurlbut
Musiikki: Danny Elfman

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Kuvat

Batmaninä synkistelyn elkeet oppinut Christian Bale on nappivalinta ihmiskunnan murheita ja toiveita kantavaksi John Connoriksi
Batmaninä synkistelyn elkeet oppinut Christian Bale on nappivalinta ihmiskunnan murheita ja toiveita kantavaksi John Connoriksi

Tekniset tiedot

Vuosi: 2009Kesto: 115/118 minuuttia
Julkaisija: SonyKuva:
MPEG-4 AVC 2.40*
Ääniraita: DTS-HD MA 5.1
 
Ikäraja:
(15)
Kielletty alle 16-vuotiailta. Ennen vuoden 2012 ikärajamerkintäuudistusta tämän julkaisun ikäraja oli 15 vuotta.
VET: 210391EAN: 5051160256177

Genre

© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (Sony) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään