Netflix - Arvostelu

Ides of March DVD arvostelu kansi

Ides of March

Vallan kääntöpuoli 

Elokuva:

Kiehtova poliittinen jännäri seuraa presidentinvaalikampanjan taustalla tapahtuvaa suhmurointia, jossa nuori sananselittäjä (Ryan Gosling) yrittää löytää oman paikkansa auringossa vaikka elääkin elämää suuremman ehdokkaan (George Clooney) varjossa. Yhtälön ratkaisu ei ole yhtään turhan helppo.

Elokuva perustuu Netflixin "House of Cards"-sarjasta muistettavan Beau Willimonin näytelmään, joten ei liene yllätys, että elokuvan tarjoama elämänkuva on spektrin tummemmasta päästä. Napakasti etenevä kertomus tarjoaakin koukuttavan vetreän taipaleen genren vakiokuvioiden lomassa, monilta osin näitä hyödyntäen, mutta myös osaavasti soveltaen.

Ensiluokkaisesti luodun miljöön ja audivisuaalisen kuosin täydentää mainio näyttelijäkaarti. Hienon roolin tekevä Ryan Gosling on sliipattu wannabe-idealisti, jonka usko työhönsä ja ehdokkaaseensa ei alun alkaenkaan ole niin vahva kuin puhuva pää lehdistölle haluaisi uskotella. Yhtä aikaa sivuosassa ja ohjaajan tuolilla häärivä George Clooney on uskottavasti Washingtonin versio omasta itsestään. Edesmennyt näyttelijäsuuruus, Philip Seymour Hoffman, Washingtonin pimeän pelikirjan strategikkona, Evan Rachel Wood lankeemuksen edellä käyvänä harjoittelijana ja Paul Giamatti kilpailevan leirin kapellimestarina täydentävät kastin.

Hyvä kuva oikealla kuvasuhteella. Tiivistunnelmainen, mutta pieteetillä rakennettu ääniraita. (IJ)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: George Clooney
Pääosissa: Ryan Gosling George Clooney Philip Seymour Hoffman Evan Rachel Wood Paul Giamatti
Tarina: George Clooney Grant Heslow Beau Willimon

Traileri

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Tekniset tiedot

Vuosi: 2011Kesto: 100 minuuttia
Julkaisija: NetflixKuva:
2.40
  
 
Ikäraja:
(7)
Kielletty alle 7-vuotiailta. Täysi-ikäisen seurassa elokuvan saa esittää enintään kaksi vuotta nuoremmalle.
    

Genre

© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (Netflix) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään