DVD - Arvostelu

King Kong - Deluxe Extended Edition DVD arvostelu kansi

King Kong - Deluxe Extended Edition

King Kong 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Levy sisältää uuden noin 12 minuuttia pidemmän version, joka tarjoilee ennen kaikkea enemmän iljettäviä ötököitä ja tappeluita. Uudet kohtaukset eivät ehkä muuta tarinaa, mutta osana seikkailua ne puoltavat hyvin paikkansa.

Elokuva on sittemmin julkaistu tekniseltä tasoltaan ylivertaisena Blu-raynä, joka sisältää sekä alkuperäisen teatteriversion että uuden pidennetyn version, mutta tämän julkaisun valtti on edelleen hengästyttävä kokoelma lisämateriaalia. Ekstrat ulottuvat kaikille kolmelle boksin levylle, ja tavallaan tuntuukin että itse elokuva on tässä lisuke ekstroille. Uskomatonta kyllä boksin dokumentit jaksavat kiinnostaa vielä kaikkien aiempien versioiden ekstrojen ja tuotantopäiväkirjojen jälkeenkin, silti päällekkäisyyksiäkin löytyy väistämättä.

Ensimmäinen levy sisältää elokuvan alkupuoliskon ohjaajan ja käsikirjoittaja Philipa Boyensin kommenttiraidalla, ja lisäksi erinomaisen kokoelman poistettuja kohtauksia ohjaajan alustuksin (47 min.), mokia (19 min.), yhden uuden tuotantopäiväkirjan merkinnän (8 min.) ja koosteet Vaudevillestä (12 min.) ja King Kong -perinnöstä (10 min.).

Toinen levy sisältää elokuvan ja kommenttiraidan jälkimmäisen puoliskon lisäksi sarjan esivisualisointeja, näyttelijöiden Jacksonille tekemän lahjavideon (9 min.), koosteen King Kong -krääsästä (5 min.), teaserin, trailerin, mainosvideon ja DVD-ROM-osioilla vielä vuoden '96 ja '05 versiot elokuvan käsikirjoituksesta PDF-muodossa.

Kolmas levy sisältää omituiseen paikkaan sijoitetun ohjaajan alustuksen boksin ekstroihin (3 min.) ja yli 3 tuntia dokumentteja ja koosteita tarinan taustoista, elokuvan liki 10 vuoden mittaisesta evoluutioprosessista, tapahtumapaikoista, animaatiotekniikasta ja ylipäätänsä kaikesta elokuvan tuotantoon liittyvästä. Sokerina pohjalla vielä upeita konseptikuvia esittelevä animoitu kuvagalleria (41 min.).

Parasta kuvaa ja ääntä kaipaava etsii nyt jo käsiinsä elokuvan Blu-ray-version, mutta DVD:ksi tämäkin painos on viiden tähden sarjaa. Ekstrat on tekstitetty suomeksi. (IJ)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: Peter Jackson
Pääosissa: Naomi Watts Jack Black Adrien Brody Thomas Kretschmann Colin Hanks
Tarina: Fran Walsh Philippa Boyens Peter Jackson Merian C. Cooper Edgar Wallace
Kuvaus: Andrew Lesnie
Musiikki: James Newton Howard

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Tekniset tiedot

Vuosi: 2005Kesto: 192 minuuttia
Julkaisija: UniversalKuva:
Anamorfinen 2.34
Ääniraita: Dolby Digital 5.1
 
Ikäraja:
(11)
Kielletty alle 12-vuotiailta. Ennen vuoden 2012 ikärajamerkintäuudistusta tämän julkaisun ikäraja oli 11 vuotta.
VET: 201759EAN: 5050582445114

Genre

© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (Universal) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään