DVD - Arvostelu

Shrek 3D – 2 levyn erikoisversio DVD arvostelu kansi

Shrek 3D – 2 levyn erikoisversio

Shrek 3D 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Hämmästyttävä kolmiulotteinen Shrek-seikkailu suoraan Universalin-huvipuistosta kotona nautittavaksi. Seikkailu on lyhyt, mutta tarinallisesti toimiva silta ykkös- ja kakkososan välillä ja kaikki alkuperäiset äänet ovat läsnä. Paketissa tulee 3D-version katselussa tarvittavia laseja koko perheelle. Vau.

3D-seikkailu on tarjolla myös perinteisenä 2D-animaatioversiona, joka ei ehkä näyttä aivan yhtä hyvältä kuin alkuperäinen Shrek-elokuva, mutta on silti verrattain tarkka ja värikäs esitys. Tärkeämpää on tietysti 3D-version kuvanlaatu, joka onkin hämmästyttävä kokemus kotiteatterissa. Ensimmäistä kertaa voidaan puhua DVD:llä tilakuvasta, ja vaikutelma onkin paitsi hauska myös erittäin onnistunut.

Tekniikan toimivuus riippuu paljon näyttölaitteen ja katselutilan ominaisuuksista – paras tulos saavutetaan kirkkaalla näyttölaitteella pimennetyssä huoneessa. Panasonicin AE-500 -videotykillä vaikutelma jää puolitiehen, etenkin värien toiston osalta. Silti olohuoneen katosta laskeutuvat hämähäkit, Pinokkion kohti kasvava nenä, seikkailu vesiputouksella ja matka lohikäärmeen selässä ovat vaikuttavia kokemuksia. Rajapinnoissa on toki havaittavissa huntumaisia virheitä – etenkin vaaleissa kohtauksissa – ja pitemmän päälle tästä tulisi pää kipeäksi, mutta ei tätä oikeasti voi kritisoida. Ääniraita on tilakuvaan istuva, selkeä ja riittävän tehokas.

Ekstroissa anamorfisia Sherk-trailereita DD5.1-äänin. 3D-seikkailu on tekstitetty suomeksi. Tuplalevypaketissa on mukana myös alkuperäinen Shrek-elokuva. Tähdet on annettu yksinomaan uudelle 3D-versiolle, katso muut luonnehdinnat alkuperäisen elokuvan kohdalta. (IJ)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: Simon J. Smith
Pääosissa: Mike Myers Eddie Murphy Cameron Diaz John Lithgow
Tarina: William Steig David Lipman
Musiikki: Harry Gregson-Williams

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Tekniset tiedot

Vuosi: 2003Kesto: 15 minuuttia
Julkaisija: DreamWorksKuva:
Anamorfinen 2.20
Ääniraita: Dolby Digital 5.1
 
Ikäraja:
(7)
Kielletty alle 7-vuotiailta. Täysi-ikäisen seurassa elokuvan saa esittää enintään kaksi vuotta nuoremmalle.
VET: 102948EAN: 5050583009995

Genre

© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (DreamWorks) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään