Blu-ray - Arvostelu

Bluray
Blu-ray arvostelu kansi
Blu-Ray
Blu-ray
FullHD

Salakuljettaja

Contraband 

Elokuva:
Kuva & Ääni: ?
Ekstrat:

Puitteiltaan pätevä, mutta tarinaltaan kovin kauhtunut rautalankajännäri ex-salakuljettajavelhosta (Mark Wahlberg), joka joutuu heittämään vielä yhden keikan Panamaan pelastaakseen idioottilankomiehensä. Tarina on turhan epäuskottava punos genren kliseitä ja kovin helposti ohitettuja villejä sattumia. Wahlberg ja kumppanit vetävät sinällään ilahduttavan vakavailmeistä munaravia ja salakuljetuksen logiistiikka konttivekslaamisineen viihdyttää samaan tapaan kuin mainiossa "Lord of War":issa, mutta kokkeli jää löysäksi.

Nicolas Cagen tähdittämä "Lord of War" on tässä tapauksessa selkeästi vertailun saavuttamattomissa, mutta niin ikään Cagen ja tässä nähtävän Giovanni Ribisin yhteinen "Puhallettu 60 sekunnissa" on tarinallisesti hyvin lähellä. 60:ssä Ribisille oli varattu lankomiehen rooli, mutta nyt mies pääsee kypsymään pikkupahiksen rooliin.

Elokuva perustuu islantilaiseen elokuvaan Reykjavik-Rotterdam, jossa siinäkin ohjaaja nähtiin kameran edessä, mutta silloin pelkästään kameran edessä.

Hyvä kuva on elävä ja filmaattisen rosoinen. Vähäeleinen ääniraita selviää järkälemäisisä laivoista, tulitasteluista ja jännityksen ylläpidosta realistisen tehokkaasti. Musiikkiraita herää hetkittäin eloon, mutta kunnolla vasta lopputeksteissä vaikka kyse on sentään New Orleansista.

Ekstroissa pätevä kahta eri versiota vertaileva ohjaajan ja tuottajan kommenttiraita, poistettuja kohtauksia (6 min.), making of (17 min.), kooste stunteista (8 min.) ja making of -matskua tarjoileva kuvakuvassaraita. (IJ)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: Baltasar Kormakur
Pääosissa: Mark Wahlberg Kate Beckinsale Ben Foster Giovanni Ribisi Caleb Landry Jones J. K. Simmons
Tarina: Arnaldur Indridason Oskar JOnasson Aaron Guzikowski
Kuvaus: Barry Ackroyd
Musiikki: Clinton Shorter

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Kuvat

Tekniset tiedot

Vuosi: 2011Kesto: 110 minuuttia
Julkaisija: UniversalKuva:
MPEG-4 AVC 2.40
Ääniraita: DTS-HD MA 5.1
 
Ikäraja:
(16)
Kielletty alle 16-vuotiailta. Ohjelman saa luovuttaa vain 16 vuotta täyttäneelle.
  EAN: 5050582893724

Genre

© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (Universal) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään